Σάντος: Θέλω να πάω στη Βραζιλία

Σάντος: Θέλω να πάω στη Βραζιλία

Παίκτες έτοιμους και αποφασισμένους αγωνιστικά και πνευματικά, που θα δώσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους αύριο στο LFF Stadium του Βίλνιους, θέλει να δει ο Φερνάντο Σάντος εναντίον της Λιθουανίας. Ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής ομάδας δεν έκρυψε πόσο πολύ ποντάρει στον αυριανό αγώνα, από τον οποίο ελπίζει να γίνει η επανεκκίνηση της «γαλανόλευκης» ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, να φτάσουν οι διεθνείς στο «5Χ5» στις εναπομείνασες συναντήσεις και να διασφαλίσουν, στη χειρότερη περίπτωση, τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ της πρόκρισης.

Ο κ. Σάντος είπε ξεκάθαρα ότι αν κάποιος διεθνής αισθάνεται ανέτοιμος καλό θα ήταν να του το πει από σήμερα, καθώς στον αυριανό αγώνα, πρωτίστως, χρειάζεται κατάθεση ψυχής. «Κατά 95% έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε, δεν μας ενδιαφέρει ο αγωνιστικός χώρος» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κ. Σάντος, με αναφορά και στο συνθετικό χλοοτάπητα του γηπέδου.

«Είναι κάτι πάρα πολύ απλό: αν θέλουμε να είμαστε στο Μουντιάλ οι ποδοσφαιριστές πρέπει να μπουν και να νικήσουν. Θα πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ και να παλέψουμε εξίσου, γιατί και η αντίπαλη ομάδα το κάνει αυτό. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής αισθάνεται το αντίθετο, να μου το πει πιο πριν» συμπλήρωσε.

«Το σημαντικότερο είναι να κερδίσουμε ως ομάδα, ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών του κάθε ποδοσφαιριστή, σε οποιαδήποτε θέση. Πολύ σημαντικό θα είναι να πιέσουμε τον αντίπαλο από ψηλά, να έχουμε την μπάλα περισσότερο στα πόδια μας και να ψάξουμε το γκολ. Δεν πιστεύω σε ποδοσφαιριστές που έχουν μόνο αμυντικές ή μόνο επιθετικές αρετές», πρόσθεσε.

Ακολούθως, ο κ. Σάντος απάντησε για:

Την αδυναμία στις «στημένες» φάσεις που εμφάνισε η Ελλάδα εναντίον της Βοσνίας: «Είναι αλήθεια, αλλά δεν σημαίνει ότι όλα τα πράγματα είναι στραβά. Είμαι σίγουρος ότι αύριο θα εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι και θα είμαστε πολύ καλοί και σε αυτό το κομμάτι».

Το σχηματισμό που θα παρατάξει στη μεσαία γραμμή: «Δεν έχω αποφασίσει αν στο κέντρο θα παίξουμε με σχηματισμό 1-2 ή 2-1, θα το κάνω αύριο. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι όποιες αλλαγές γίνονται στην τακτική είναι πάρα πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν, όταν έχεις τους ποδοσφαιριστές για τρεις ημέρες και σε δύο προπονήσεις».

Αν η πίεση για τη νίκη δημιουργεί άγχος: «Μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει το ‘’πρέπει΄΄ να νικήσουν οι ποδοσφαιριστές τη Λιθουανία, γιατί θα βρεθούν ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο Μουντιάλ. Οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση και ξέρουν ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να νικήσουμε σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν. Είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα, ξέρουμε ποια είναι η Λιθουανία. Τρέχει πολύ, παίζει δυνατά αλλά όχι αντιαθλητικά… Εμείς πρέπει να παρουσιάσουμε αυτά τα στοιχεία και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό, γιατί αν επιτρέψουμε να κάνει το παιχνίδι της τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για μας. Το κλειδί του παιχνιδιού έγκειται στο να είμαστε πιεστικοί όταν δεν έχουμε την μπάλα, να έχουμε εμείς την υπεροχή στο κέντρο για να κερδίσουμε την μπάλα. Αν το κάνουμε ψηλά στο γήπεδο, τόσο το καλύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε κοντά στην αντίπαλη εστία».

 

Αν το συνθετικό γήπεδο επηρεάσει τις επιλογές του: «Το κίνητρό μας να βρεθούμε στη Βραζιλία μας κάνει ούτως ώστε να μην μπορούμε να πούμε ότι αύριο θα είμαστε κουρασμένοι. Ή θέλουμε ή δεν θέλουνε να είμαστε. Αν θέλουμε, για 90 λεπτά πρέπει να τα δώσουμε όλα. Εγώ, προσωπικά, θέλω να είμαι στη Βραζιλία. Για μένα είναι πολύ πιο τίμιο, αν κάποιος ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να μου το πει εξαρχής, παρά να φανεί στο τέλος ότι δεν μπορούσε. Ακόμη δεν είμαστε σε διακοπές, έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ