Σάντος: Η πρόκριση θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες

 Σάντος: Η πρόκριση θα ανήκει σε όλους τους Έλληνες

Σίγουρος ότι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας θα ανταποκριθούν στην πίεση των Ρουμάνων και θα αντέξουν στην “καυτή” ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν 55.000 οπαδοί, εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος. Ο προπονητής της “γαλανόλευκης” απάντησε σε ερωτήσεις Ρουμάνων δημοσιογράφων για τη διαιτησία του πρώτου αγώνα ενώ αναφέρθηκε και στις πιθανότητες πρόκρισης των δύο ομάδων στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου της αυριανής (19/11, 21:00 MEGA, REAL FM, Pamesports) ρεβάνς:

Για τις πιθανότητες πρόκρισης: «Έχουμε απαντήσει ήδη σε αυτή την ερώτηση. Δεν υπάρχουν ποσοστά, κι αυτό γιατί μιλάμε για έναν τελικό με δύο ημίχρονα. Το πρώτο παίχτηκε στην Αθήνα και το δεύτερο αύριο Έχουμε τον ρεαλισμό να αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε το πλεονέκτημα λόγω του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα και ήρθαμε εδώ για να διατηρήσουμε αυτό προβάδισμα. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Ρουμανία, η οποία πιστεύει πως μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Με τη βοήθεια των οπαδών τους θα προσπαθήσουν να μπουν δυνατά από την αρχή και να ανατρέψουν το σκορ. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μην συμβεί αυτό».

Για την απουσία κάποιων παικτών όπως είναι ο Κατσουράνης: «Δεν θα μας επηρεάσει. Καμιά ομάδα δεν θα πρέπει να στηρίζεται σε έναν παίκτη. Είμαστε σίγουροι πως όποιος κληθεί να αγωνιστεί στη θέση του, θα ανταποκριθεί επάξια και δεν θα φανεί το κενό του. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποιος θα τον αντικαταστήσει».

Για το 3-1 του πρώτου αγώνα: «Από τη στιγμή που έχουμε πλεονέκτημα δύο γκολ, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι. Ωστόσο, αν ο σκοπός μας είναι να αμυνθούμε μόνο και να μην δεχτούμε γκολ τότε το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι να έχουμε μια καλή αμυντική λειτουργία και να έχουμε μια κατοχή μπάλας, όχι ανούσια και αν είναι δυνατόν να πετύχουμε γκολ που θα αυξήσει κι άλλο τις πιθανότητές μας να προκριθούμε».

Για το αν έχει προπονήσει τους παίκτες του για πέναλτι: «Δεν προπονηθήκαμε για πέναλτι γιατί δεν πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία. Δεν νομίζω ότι ο αγώνας θα πάει στα πέναλτι. Θα τελειώσει πιο νωρίς. Αυτή είναι η δική μου πεποίθηση. Κι αυτό γιατί από τη μία θα έχουμε τη Ρουμανία που θα μπει δυνατά να πετύχει πολλά γκολ και από την άλλη εμείς που θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε και να πετύχουμε κάποιο γκολ».

Για τη διαιτησία του πρώτου αγώνα: «Το ματς το είδαμε κι εμείς. Υπήρχε κι ένα πέναλτι στο δεύτερο λεπτό που δεν μας δόθηκε. Πρέπει να βλέπουμε όλο το ματς και όχι αυτά που μας συμφέρουν. Ποτέ δεν μιλάω για τους διαιτητές. Αυτό δεν το έχω κάνει ποτέ. Όπως θα προσπαθήσουμε εμείς να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερο μπορούμε το ίδιο θα κάνει και ο διαιτητής».

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ