Σαλπιγγίδης: Η Ελληνική ψυχή το βασικό συστατικό

Σαλπιγγίδης: Η Ελληνική ψυχή το βασικό συστατικό

Ένας εκ των θριαμβευτών της Εθνικής Ομάδας που προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την μεγάλη αυτή επιτυχία.

«Είναι μια ανησυχία γενικά όλης της ομάδας η κρίση. Όταν υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά χρώματα το έχουμε και αυτό στο μυαλό μας. Δεν διανύουμε και τα καλύτερα χρόνια, με αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να είναι μια διέξοδος», σχολίασε αρχικά ο Δ. Σαλπιγγίδης και συνέχισε:

«Ήταν πολύ δύσκολα και τα δύο παιχνίδια. Το βασικό ήταν η Ελληνική ψυχή. Την χαρακτηρίζει αυτό την ομάδα. Είχαμε μια ανησυχία όταν ισοφαριστήκαμε αλλά σε λογικά πλαίσια. Στο τέλος όλα πήγαν καλά».

«Όταν βρίσκεσαι ένα βήμα πριν από την πηγή, ήταν τεράστιο κίνητρο για εμάς. Θεωρώ όνειρο ζωής τη συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ. Δεν φανταζόμουν ότι θα μου συνέβαινε. Με αξίωσε ο Θεός να είμαι στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής και αν έχω υγεία και με επιλέξει ο προπονητής μου για τη Βραζιλία θα είμαι πανευτυχής», είπε ακόμα ο «Σάλπι» και πρόσθεσε:

«Είχαμε τη χαρά της νίκης στο πρώτο παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα προβάδισμα αλλά σε τέτοιο επίπεδο τίποτα δεν είναι δεδομένο. Έπρεπε να ήμασταν συγκεντρωμένοι σε απόλυτο βαθμό και στο δεύτερο παιχνίδι».

Όπως είπε ακόμα ο Δ. Σαλπιγγίδης, «η Εθνική ομάδα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να ανέβει επίπεδο. Βρίσκεται στην Ελίτ, τα τελευταία χρόνια και για μας αυτό ήταν ως πρωταρχικός στόχος. Θα κοιτάξουμε να είμαστε όσο το δυνατών πιο προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο τουρνουά και θα σκεφτόμαστε το επόμενο βήμα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ