Σάλος με σχόλιο του Καρμοίρη στην ΕΡΤ για τους Κορεάτες

Ο αθλητικός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημοσθένης Καρμοίρης, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο μέσα σε λίγες ώρες λόγω ενός σχολίου που έκανε για τους Κορεάτες.

Χθες ο δημοσιογράφος προκάλεσε αντιδράσεις όταν σχολιάζοντας την επίδοση της Κορακάκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες είπε χαρακτηριστικά: “δυστυχώς δεν έχουμε καλά νέα να μεταφέρουμε στους τηλεθεατές μας, καθώς η Άννα Κορακάκη τα… θαλάσσωσε λίγο σήμερα”.

Σήμερα το πρωί, ο Δημοσθένης Καρμοίρης ενώ σχολίαζε τα τελευταία νέα από το Τόκιο στην πρωινή εκπομπή του σταθμού με τον Δημήτρη Κοτταρίδη, ανέφερε “”Οι Κορεάτες δεν παίζονται στο πινγκ πονγκ. Επειδή είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;”, στη συνέχεια και οι δύο γέλασαν πριν πάνε στο επόμενο θέμα.

Στο Twitter οι αναρτήσεις έπεσαν βροχή για το εν λόγω ρατσιστικό σχόλιο, όπως το χαρακτήρισαν οι περισσότεροι χρήστες.

Η αυστηρή απάντηση από τον αδελφό της Άννας Κορακάκη και η “συγγνώμη” από τον δημοσιογράφο

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Διονύσης Κορακάκης και αφού είχε τελειώσει η συνέντευξη, πρόσθεσε ότι “δεν μπορώ να διανοηθώ πώς ένας επαγγελματίας αθλητικός συντάκτης θεωρεί την 6η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες ότι είναι… θαλάσσωμα. Έχουμε μείνει έκπληκτοι με τη δήλωση αυτή που έκανε. Απαξιώνει όλη την υπερπροσπάθεια της Άννας και άλλων αθλητών που θα φέρουν επιτυχίες στην Ελλάδα”.

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης, μίλησε για το θέμα στο sdna λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “ίσως η έκφρασή μου «Τα θαλάσσωσε η Άννα Κορακάκη» να ήταν υπερβολική και άτυχη και αν στενοχώρησα την αξιοσέβαστη αθλήτριά μας ή την οικογένειά της, ζητώ δημόσια συγγνώμη. Εξυπακούεται πως δεν είχα αυτό τον σκοπό. Ήταν ένας τρόπος έκφρασης (που, ξαναλέω, μπορεί να ήταν και άστοχος) για να πω ότι σύμφωνα με τα όσα αδιανόητα έχει προσφέρει έως και σήμερα η Άννα αλλά και σύμφωνα με την κλάση και την ποιότητά της, ελπίζαμε και περιμέναμε κάτι καλύτερο από την 6η θέση που κατέλαβε εν τέλει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ