Premier League: Ο Χάρι Κέιν έστειλε την Τότεναμ στην δεύτερη θέση

Το 9ο εφετινό γκολ του Χάρι Κέιν σε 10 αγώνες του στην Premier League, άνοιξε το δρόμο στην Τότεναμ προκειμένου να “λυγίσει” την αντίσταση της Έβερτον, επικρατώντας στην έδρα της με 2-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής. Την τελική “πινελιά” της νίκης των Λονδρέζων έβαλε ο Χόιμπιέργκ στο 86ο λεπτό.

Μια νίκη που έφερε πλέον τους “σπερς” ισόβαθμους με τη Μάντσεστερ Σίτι (η οποία παίζει την Κυριακή στο “Anfield” με τη Λίβερπουλ) και σε απόσταση ενός βαθμού απ’ την πρωτοπόρο Άρσεναλ, που δοκιμάζεται στο “Elland Road” απέναντι στη Λιντς.

Παρά την κόπωση απ’ τα σερί ματς, ο Αντόνιο Κόντε παρέταξε όλα τα “όπλα” του απέναντι στους “εφοπλιστές”, βλέποντας την ομάδα του να χάνει κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει σε μία πολύ πιο άνετη επικράτηση.

Η δε Έβερτον γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα της και παραμένει στα χαμηλά “στρώματα” του βαθμολογικού πίνακα, νιώθοντας πια την… ανάσα των υπόλοιπων ομάδων που πασχίζουν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Μετά από τρεις σερί ήττες η Γουλβς κατάφερε να βρει ξανά το δρόμο προς τα “τρίποντα”, επικρατώντας της Νότιγχαμ Φόρεστ με 1-0 στο “Molineux” στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Premier League.

Η ομάδα του Στηβ Ντέιβις ήταν όσο… κυνική χρειαζόταν, για να πάρει το ντέρμπι της “ουράς” με τη Φόρεστ και να ξεκολλήσει απ’ την τελευταία τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Το “χρυσό” γκολ για τους “λύκους” πέτυχε ο Νέβες με πέναλτι στο 56′, όμως οι τρεις βαθμοί της νίκης είχαν φαρδιά-πλατιά και την “υπογραφή” του Ζοσέ Σα, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Τζόνσον στο 79ο λεπτό και κράτησε το “μηδέν” στην εστία του.

Στο ισόπαλο 2-2 έμειναν η Φούλαμ και η Μπόρνμουθ “Craven Cottage” σε ένα ματς με πολλές συγκινήσεις, αλλά χωρίς νικητή. Οι φιλοξενούμενοι πάντως διατήρησαν το αήττητο σερί των πέντε αγώνων (2 νίκες, 3 ισοπαλίες) μετά από εκείνο το “εφιαλτικό” απόγευμα απέναντι στη Λίβερπουλ και παραμένουν μακριά απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Δύο φορές προηγήθηκε η Μπόρνμουθ με τους Σολάνκε και Λέρμα, ισάριθμες “απάντησαν” οι Λονδρέζοι με τους Ντιόπ και Μίτροβιτς, όμως καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν βρήκε τρίτο γκολ για να φτάσει στη νίκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα 

  • Μπρέντφορντ-Μπράιτον 2-0 (27΄, 64΄ πέν. Τόνεϊ)
  • Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας 0-0
  • Φούλαμ-Μπόρνμουθ 2-2 (22΄ Ντιόπ, 52΄ πέν. Μίτροβιτς – 2΄ Σολάνκε, 29΄ Λέρμα)
  • Γουλβς-Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0 (56΄ πέν. Νέβες)
  • Τότεναμ-Έβερτον 2-0 (59΄ πέν. Κέιν, 86΄ Χόιμπιεργκ)
  • Άστον Βίλα-Τσέλσι 16/10
  • Λιντς-Άρσεναλ 16/10
  • Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ 16/10
  • Σαουθάμπτον-Γουέστ Χαμ 16/10
  • Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 16/10

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ