ΦΩΤΟ-Συγκλόνισε με τον τραυματισμό του, συγκλονίζει με την παλικαριά του

ΦΩΤΟ-Συγκλόνισε με τον τραυματισμό του, συγκλονίζει με την παλικαριά του

Ο Κέβιν Γουέρ  ξύπνησε αγκαλιά με το τρόπαιο του πρωταθλητή της Midwest που του πήγαν οι συμπαίκτες του αμέσως μετά τον θρίαμβό τους επί του Ντιουκ. Η πρόκρισή του Λούιβιλ στο φάιναλ-φορ ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσαν να κάνουν στον άτυχο γκαρντ, ο τραυματισμός του οποίου έγινε το γεγονός της φετινής march madness.

Η εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε ο Γουέρ κράτησε δυο ώρες. Και ήδη, ο νεαρός σηκώθηκε από το κρεβάτι για να κάνει τα πρώτα του βήματα, με τις πατερίτσες. Ο πόνος και το σοκ έχουν περάσει, οι γιατροί είναι ευχαριστημένοι, παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν πράγματι ένα τρομακτικό κάταγμα!

Ο δρ Ριντ Έστες, βοηθός καθηγητή στην ορθοπεδική κλινική του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα (και γιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας του πανεπιστημίου) υποστήριξε ότι η σταθεροποίηση στα κόκαλα, σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι συνήθως επιτυχημένη και ο Γουέρ θα γυρίσει στα γήπεδα την επόμενη χρονιά.

 

Ο συνάδελφός του Φρέντρικ Αζάρ, επικεφαλής της αντίστοιχης κλινικής στο Μέμφις (και εκπρόσωπος της αμερικάνικης ακαδημίας ορθοπεδικών χειρουργών) είπε ότι ο Γουέρ “πήδηξε πολύ ψηλά οριζόντια και προσγειώθηκε ανώμαλα, κάτι που πράγματι δημιουργεί μεγάλη πίεση στα κόκαλα” και συμφώνησε ότι παρά τον τραυματισμό ο νεαρός θα ξαναπαίξει μπάσκετ.

Ο Ρικ Πιτίνο, ήταν από τους πρώτους που επισκέφτηκε τον παίκτη του. “Τα πάει περίφημα. Είναι καλύτερα, έχει καλή διάθεση και θα τον έχουμε μαζί μας στην Ατλάντα (σ.σ η πόλη που φιλοξενεί το φάιναλ-φορ). Ο 61χρονος προπονητής του Λούιβιλ έδωσε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας για τον αθλητή του που συγκίνησε ολόκληρη την Αμερική: “Έβαλε τα κλάματα όταν άκουσε τους συμπαίκτες του να μιλούν για τον τραυματισμό του. Τώρα, όμως, είναι πολύ καλά και ανυπομονεί να βγει από το νοσοκομείο, αλλά και να ξαναγυρίσει κοντά μας”.

Άλλωστε, ο Γουέρ είναι από την Ατλάντα και όπως είπε ο Πιτίνο “θα πάει σπίτι του και μετά στο φάιναλ-φορ θα έρθει να κάτσει στον πάγκο”.

 

Ο εξαιρετικός γκαρντ των Κάρντιναλς (11π εναντίον του Όρεγκον στο προηγούμενο παιχνίδι, όπου σημείωσε 11π με 5/7δ), είχε σφιχταγκαλιάσει το τρόπαιο του πρωταθλητή. Ο Πιτίνο του το άφησε κοντά του: “Ναι, ελπίζω να μη το χάσει” είπε αστειευόμενος ο έμπειρος κόουτς, που παραδέχθηκε: “Η νίκη δε μπορούσε να μην αφιερωθεί στον Κέβιν. Νικήσαμε γι αυτόν. Και είμαι σίγουρος ότι θα τον έχουμε ξανά κοντά μας”.

 

Πηγή: sport24.gr

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-Σοκάρει ο τραυματισμός παίκτη του NCAA

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ