Πέθανε ο Χρήστος Κοτζαμανίδης – Θρήνος στο ελληνικό χάντμπολ

Τη βαθιά τους οδύνη για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή, Χρήστου Κοτζαμανίδη, εκφράζουν με ψήφισμά τους τα μέλη του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ.

«Ο εκλιπών υπήρξε εκλεκτός συνάδελφος που με το πολύπλευρο ερευνητικό, διδακτικό και διοικητικό έργο του τίμησε την επιστήμη και το Τμήμα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 10:30πμ στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη Καλαμαριάς).

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στον Ελληνικό Σύλλογο για την Αταξία του Φρίντριχ https://hefaa.org/

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΡ. ΛΟΓ. 66 0814 8241 694

ΙΒΑΝ GR31 0171 6080 0066 0814 8241 694

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσαν η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, καθώς ο εκλιπών ήταν πρωτεργάτης του ελληνικού χάντμπολ.

Η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής – ΕΣΧΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: ««Καλό ταξίδι» μεγάλε Δάσκαλε! Ο Πρόεδρος Δημήτρης Σταυρακάκης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ) εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους, για τον χαμό του μεγάλου δασκάλου του Ελληνικού Χάντμπολ, Χρήστου Κοτζαμανίδη, σε ηλικία 73 ετών.

Ήταν από τους πρωτεργάτες του αθλήματος στην χώρα μας και συνέδεσε το όνομα του, με τον πρώτο αγώνα χάντμπολ που έγινε στις 13 Φεβρουαρίου του 1977 στο προαύλιο του γυμνασίου Αμυνταίου, τον οποίο οργάνωσε ως προπονητής αλλά και αθλητής, υπηρετώντας στο συγκεκριμένο σχολείο ως καθηγητής φυσικής αγωγής.
Ο Χρήστος Κοτζαμανίδης σημάδεψε με το έργο του και τη ζωή του το ελληνικό χάντμπολ. Κορυφαίος πανεπιστημιακός δάσκαλος στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, γαλουχήθηκαν μαζί του εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες και το σημαντικότερο ήταν ένα πρόσωπο σεβαστό, όχι μόνο στο χώρο του Χάντμπολ αλλά γενικότερα στον Ελληνικό Αθλητισμό. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Κοτζαμανίδη, στη σύζυγο του Ελένη και στην κόρη του Μαριάννα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ