Προέδρος Πυροσβεστών στο enikos.gr για τις εικόνες ντροπής στο πλοίο: «Δεν μας τιμάει, αλλά δεν υπήρχαν καμπίνες»

Στο θέμα των Πυροσβεστών που κοιμήθηκαν στο πάτωμα και στις καρέκλες του πλοίου κατά της επιστροφή τους από την Ρόδο και όχι σε καμπίνες αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο enikos.gr ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών Δημήτρης Σταθόπουλος.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Άφησαν οι εταιρίες δυο τρεις καμπίνες ελεύθερες για να κοιμηθούν οι οδηγοί των πυροσβεστικών οχημάτων. Δεν ήταν καλύτερες εικόνες αλλά δεν μπορούσαν να γίνει κάτι διαφορετικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το Σάββατο ήρθαν 70 άτομα στην Αθήνα με το αεροπλάνο από την Ρόδο και σήμερα από Ρόδο πήγε αεροπλάνο στην Θεσσαλονίκη. Η γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μίσθωσε δυο αεροπλάνα κανονικά και τους μετέφερε. Αυτοί που γύρισαν με πλοίο ήταν οι οδηγοί των οχημάτων. Οι περισσότεροι από τον Πειραιά έπρεπε να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις για να γυρίσουν στα σπίτια τους. Δεν ήξεραν ποτέ θα φύγουν οι πυροσβέστες και δεν μπορούσε να προβλεφθεί ποτέ θα φύγουν.», σημείωσε.

«Έψαξα και δεν υπάρχει κάποια καμπίνα για το επόμενο τριήμερο. Σας το λέω επειδή το έψαξα. Δεν υπήρχαν καμπίνες για τα παιδιά. Μας ευχαριστεί που οι πολίτες ενδιαφέρθηκαν και έκαναν καταγγελία αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν ήταν ότι καλύτερο και δεν μας τιμάει αλλά δεν υπήρχαν καμπίνες γιατί δεν ξέραμε ποτέ θα φύγουν οι πυροσβέστες από εκεί », επισήμανε εξηγώντας πως κάποιοι έμειναν χωρίς καμπίνα γιατί δεν γνώριζαν ποτέ θα σβήσει η φωτιά και θα φύγουν από το νησί.

Σημειώνεται περιστατικό κατήγγειλαν οι επιβάτες που ταξίδευαν με τους πυροσβέστες και τους είδαν να κοιμούνται στους χώρους του πλοίου, ενώ οι εικόνες έχουν κάνει και τον γύρο του διαδικτύου με τους επιβάτες του πλοίου που κατέγραψαν το περιστατικό να καταγγέλλουν στα social media ότι δεν υπήρχε καμία μέριμνα για την διευκόλυνση της επιστροφής τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ