Πέφτουν κορμιά στο Βεστφάλεν

Πέφτουν κορμιά στο Βεστφάλεν

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρώνται στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με έπαθλο το εισιτήριο για το Λονδίνο και τον μεγάλο τελικό.

Η Ντόρτμουντ σε ένα τρομερό φινάλε κατάφερε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις να αποκλείσει την Μάλαγα και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα με το μυαλό φανερά στο ματς με την Ρεάλ τα χρειάστηκε απέναντι στην Μάιντζ, αλλά παρόλα επικράτησε με 2-0 και συνεχίζει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Το ευχάριστο για τον Κλοπ ήταν ότι είδε παίκτες που προέρχονταν από τραυματισμό σε καλή κατάσταση κι έτοιμους για το σημερινό ματς. Το καλό κλίμα όμως χάλασε ξαφνικά από την ανακοίνωση της μεταγραφής του Μάριο Γκέτσε στην Μπάγερν το καλοκαίρι με τους Βαυαρούς να καλύπτουν την ρήτρα ύψους 37 εκατ. ευρώ.

Ήδη υπήρξαν αντιδράσεις από τους οπαδούς ενώ για το φόβο των Ιουδαίων υπήρξε διακριτική παρουσία της αστυνομίας στην τελευταία προπόνηση. Η Ρεάλ ταξίδεψε στην Γερμανία με αποκλεισιτκό σκοπό να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στο Λονδίνο. Άλλωστε αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος της ομάδας την φετινή σεζόν.

Οι Μαδριλένοι πέρασαν στα ημιτελικά σχετικά άνετα απέναντι στην Γαλατασαράι αφού μπορεί να ηττήθηκε με 3-2 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είχε προηγηθεί οπότε δεν υπήρχε κίνδυνος αποκλεισμού. Στο πρωτάθλημα επικράτησε της Μπέτις με 3-1 όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το σκορ δείχνοντας ότι το μυαλό της ήταν και λίγο στην Γερμανία.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μάλιστα κατάφερε να δώσει και ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές για να τους έχει έτοιμους. Στα αγωνιστικά ο Μόντριτς τραυματίστηκε στο ματς με την Μπέτις και δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί, ενώ εκτός αποστολής είναι και οι Μαρσέλο και Εσιέν, αλλά και ο τιμωρημένος Αρμπελόα.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων φέτος, με την Ντόρτμουντ να κερδίζει με 2-1 στο «Βεστφάλεν», ενώ στην Μαδρίτη το ματς είχε λήξει ισόπαλο 2-2.

Πιθανές συνθέσεις: 

Ντόρτμουντ (Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Μπέντερ, Μπλαστσικόφσκι, Γκιντογκάν, Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Λόπεθ, Ράμος, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Εζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαΐν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ