Πάτησε κορυφή η Ρεάλ

Πάτησε κορυφή η Ρεάλ

Τη μοναξιά της κορυφής στη “La Liga” θα απολαύσουν, τουλάχιστον για μία ημέρα, οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι, που παρότι χρειάστηκε να έρθει η επανάληψη για να σκοράρουν, έκαμψαν την αντίσταση της Γρανάδα στο «Μπερναμπέου» και με ένα ματς περισσότερο πέρασαν πάνω από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.

Για 4ο σερί ματς πρωταθλήματος δεν δέχθηκε γκολ η Βασίλισσα και 7ο (!) σε όλες τις διοργανώσεις φτάνοντας 658 λεπτά, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1994-95.

Πρώτος πορτιέρο με 4 διαδοχικά clean sheet στην Primera φέτος ο Ντιέγο Λόπεθ. Πρώτη ομάδα σε συγκομιδή στις τελευταίες 11 αγωνιστικές η Ρεάλ, διάστημα στο οποίο έχει επιστρέψει ο Τσάμπι Αλόνσο.

Με γκάζι μπήκαν στο ματς οι Μπλάνκος και είχαν δύο φάσεις στο 11′. Μετά το φάουλ του Ντι Μαρία, ο Καρβαχάλ έκανε το γύρισμα, ο Ιτούρα προσπάθησε να διώξει και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του και κόρνερ, μετά το οποίο ο Ράμος έπιασε καλή κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 23′ ο Μπενζεμά δεν μπόρεσε να κάνει καλά το τελείωμα μετά τη σέντρα του Μαρσέλο και χρειάστηκε να έρθουν οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για να δούμε την επόμενη φάση, που όμως ήταν από τις καλύτερες της χρονιάς. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έπιασε εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι, όμως ο Ρομπέρτο με απίστευτα αντανακλαστικά έκανε σούπερ επέμβαση και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη τη θέση του Μπέιλ -που δέχθηκε κλωτσιά σε σημείο που πονάει πολύ- πήρε ο Χεσέ Ροδρίγες. Η Ρεάλ άρχισε να πιέζει πάρα πολύ τη Γρανάδα. Ο Ρομπέρτο σταμάτησε τον Ντι Μαρία (52′), αλλά και τον Μόντριτς (53′) που βρέθηκε μόνος μετά την πάσα του Αργεντινού και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 56′ ο Μόντριτς πέρασε την μπάλα στον Ρονάλντο, ο οποίος έκανε πολύ όμορφη ντρίμπλα και σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή ξεκλειδώνοντας την άμυνα των Ανδαλουσιάνων (1-0).

Στο 73′ ο Πορτογάλος εκτέλεσε φάουλ το οποίο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό μετά η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τους παίκτες της Ρεάλ να κρύβουν τη μπάλα. Ο Ντι Μαρία έδωσε τον Μαρσέλο, ο Βραζιλιάνος έπαιξε το «1-2» με τον Ρονάλντο και βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο, όμως έδωσε έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά που σκόραρε στην κενή εστία. Το 2-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα αφού στο τελευταίο δεκάλεπτο Ντι Μαρία (82′) και Ισκο (87′) δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ρομπέρτο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Ντιέγο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Μπέιλ (46′ Χεσέ Ροδρίγεθ), Ντι Μαρία (83′ Ιγιαραμέντι), Ρονάλντο, Μπενζεμά (78′ Ισκο).

Γρανάδα (Λούκας Αλκαράθ): Ρομπέρτο, Ανγκούλο, Νιόμ, Μάινθ, Μουρίγιο (81′ Κοέφ), Ιτούρα, Μπραχίμι, Πίτι (81′ Μπουνανότε), Ρέθιο (71′ Περέιρα), Φατό, Ελ Αραμπί.

 

Πηγή: gazzetta.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ