ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός: Δαβίδ εναντίον Γολιάθ

Του Κυριάκου Γεωργόπουλου

Τον τίτλο του φαβορί καλείται να επιβεβαιώσει ο Ολυμπιακός στους “Ζωσιμάδες” κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας (18.00). Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσεγγίζουν τη διπλή αναμέτρηση με τους “ερυθρόλευκους” χωρίς άγχος, δεδομένου ότι ξέρουν ότι είναι το αουτσάιντερ και πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Επιμένει στο 3-4-3 ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς υπολογίζει πολύ τον ΠΑΣ και γι’ αυτό όλα δείχνουν ότι στο αποψινό ματς θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός γνωρίζει καλύτερα από όλους ότι η ομάδα των Ιωαννίνων δυσκόλεψε πάρα πολύ τους Πειραιώτες στους αγώνες του πρωταθλήματος. Το πρώτο ματς στους “Ζωσιμάδες” είχε λήξει 1-1, με τον Ελ Αραμπί να ισοφαρίζει για τους πρωταθλητές.

Στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ο Ολυμπιακός τα είχε βρει σκούρα και χρειάστηκε ένα γκολ του Χασάν στο 93′ για να φτάσει στη νίκη.

Οι “ερυθρόλευκοι θα παραταχθούν με το 3-4-3 που έχει υιοθετήσει ο Μαρτίνς από τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ. Αυτό σημαίνει ότι τερματοφύλακας θα είναι ο Σα, στόπερ οι Παπασταθόπουλος, Σεμέδο και Μπα, δεξιό μπακ-χαφ ο Λαλά και αριστερό μπακ-χαφ ο Χολέμπας. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Εμβιλά και Καμαρά, εξτρέμ οι Μπρούμα και Μασούρας και σέντερ φορ ο Ελ Αραμπί.

Θέλει να γράψει ιστορία ο ΠΑΣ

Σίγουρα η κλήρωση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για τον ΠΑΣ, όμως, είναι βέβαιο ότι οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για να πετύχουν το θαύμα. Αν τα καταφέρουν θα γράψουν ιστορία, καθώς ο “Άγιαξ της Ηπείρου” θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έχει πραγματοποιήσει μια πολύ καλή σεζόν, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και οι αντίπαλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτή. Απόντες θα είναι οι Κριζμάν και Σιόντης.

Όταν ο ΠΑΣ απέκλεισε τον Ολυμπιακό

Oι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για εκτή φορά στο κύπελλο. Ο ΠΑΣ πέτυχε τη μεγάλη έκπληξη το 2007, όταν αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική. Αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του θεσμού και αυτή ήταν η μοναδική φορά που τον απέκλεισε.

Στο πρώτο παιχνίδι στα Γιάννινα, στις 17/1/2007, ο ΠΑΣ κέρδισε 2-0 με γκολ που πέτυχαν οι Κοντογουλίδης (37’), Ντομορό (76΄).

Στη ρεβάνς στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” στις 31/1/2007 ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-0 με γκολ των Τζόρτζεβιτς (61’ με πέναλτι), Μπαμπανγκίντα (73’). Στην παράταση το γκολ του Κοντογουλίδη στο 98’ έδωσε την πρόκριση στον “Άγιαξ της Ηπείρου”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ