ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: «Σεβόμαστε την αντίπαλο μας, έχουμε απίστευτο κίνητρο για τη νίκη»

Στο ισχυρό κίνητρο που έχει ο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση αύριο, στη Φινλανδία, της νίκης, απέναντι στην Ελσίνκι, στην έναρξη των ομίλων για το Europa Conference League (19:45), εστίασε σήμερα ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου», μαζί με τον Τόμας Μουργκ, εκφράστηκαν στην καθιερωμένη, πριν από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, συνέντευξη Τύπου, με τον Ρουμάνο να αναφέρει αρχικά:

«Μια νίκη αύριο θα μας ανοίξει έναν δρόμο να πιστεύουμε περισσότερο στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Όπως έχω ξαναπεί, θα πρέπει να είμαστε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, γιατί αντιμετωπίζουμε διαφορετικές ομάδες, το αυριανό ματς δεν έχει καμία σχέση με κανέναν αντίπαλο που αντιμετωπίσαμε στα προκριματικά ή στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι αντίπαλοί μας στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν αυτή την ταυτότητα, να προσπαθούν να αμύνονται και να προσπαθούν να κλέψουν κάτι από το παιχνίδι. Η αυριανή αντίπαλός μας έχει διαφορετική ταυτότητα. Σε 33 διαφορετικά παιχνίδια δεν έχει αλλάξει την ταυτότητα με την οποία αγωνίζεται, τη σεβόμαστε, γιατί βάζει ένα μεγάλο όγκο δουλειάς στο γήπεδο. Το γνωρίζουμε, αλλά είμαστε με ένα απίστευτο κίνητρο για να βγούμε στο γήπεδο και να μπορέσουμε να πάρουμε το παιχνίδι».

Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων» πρόσθεσε: Για το αν θα κάνει αλλαγές στο παιχνίδι: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια που γίνεται, μπορεί να έχουμε κάποια προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι. Η δουλειά που κάναμε μέχρι τον Αύγουστο πήγε με ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, στη συνέχεια ήρθαν και άλλοι παίκτες που πρέπει να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Ουσιαστικά, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που φτάσαμε πιο ψηλά και τον Αύγουστο πέσαμε για να ανέβουμε όλοι μαζί ακόμη πιο ψηλά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον Ντεσπόντοφ να μπει άμεσα στο κλίμα της ομάδας, όπως και ο Οζντόεφ με τον Μεϊτέ, όσον αφορά τις αλλαγές θα το δείτε αύριο».

Για την διαχείριση των νεοαποκτηθέντων παικτών: «Για αυτόν το λόγο έχουμε ένα γκρουπ 20 παικτών, για αυτόν τον λόγο υπάρχει το ροτέϊσον. Ο Μεϊτέ χρειάζεται το να αγωνιστεί, αλλά θα πρέπει να γίνει με έναν έξυπνο τρόπο, θα πρέπει να βρει τη χημεία με τον Οζντόεφ, τον Σβαμπ και τον Τσιγγάρα, το ίδιο ισχύει και για τον Ντεσπόντοφ, θα πρέπει να γίνει με έξυπνο τρόπο η διαχείριση. Ο Σαμάτα άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στην ομάδα, έχει ξεκινήσει σε δύο παιχνίδια βασικό, χρειάζεται διαφορετικού είδους χρόνο. Ο χρόνος μετράει περισσότερο για εμένα, για εσάς μετράει το αποτέλεσμα. Θα πρέπει να βρούμε τρόπους με την ατομική ποιότητα να προσπαθήσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θα μας δώσουν τον ενθουσιασμό για να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε».

Ο Τόμας Μουργκ, με τη σειρά του, δήλωσε: «Είμαστε προετοιμασμένοι και σκοπεύουμε να κερδίσουμε αύριο. Δε νομίζω πως μας απασχολεί ότι το γήπεδο της αντιπάλου μας είναι με πλαστικό χλοοτάπητα. Είμαστε μια ομάδα που θέλει την μπάλα και αυτό μας βολεύει. Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση. Αύριο είναι το πρώτο παιχνίδι των ομίλων, το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνουμε σωστά για να έχουμε μια καλή συνέχεια στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μας. Θέλουμε τη νίκη, γενικά θέλουμε να περάσουμε τον όμιλο».

Για τον εαυτό του ο Αυστριακός κεντρικός μέσος σχολίασε: «Νιώθω καλά, έβγαλα την προετοιμασία χωρίς τραυματισμούς. Ήταν μια καλή προετοιμασία για εμένα και την ομάδα, πήρα και λεπτά συμμετοχής σε παιχνίδια που δώσαμε μέχρι τώρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ