Παναθηναϊκός: Συμπτώματα και σε άλλους παίκτες – Το πρωί της Κυριακής ξεκαθαρίζει για το ματς με Αστέρα

Εξαιρετικά πιθανή φαντάζει πλέον η αναβολή του κυριακάτικου (3/1, 15:00) αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης για τη 14η αγωνιστική της Super League, λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού που διαγνώστηκαν σε παίκτες του «τριφυλλιού», αλλά και της πολύ σοβαρής πιθανότητας να έχουν προσβληθεί κι άλλοι απ’ τον ιό.

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της Super League αναφέρει στο «άρθρο ΙΙΙ, παράγραφος 2» («Μέτρα σε περίπτωση θετικού στον ιό περιστατικού – Διαχείριση κρούσματος») πως: «Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας, διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD- 1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό πέντε (5) ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε αθλητές, ο αγώνας αναβάλλεται».

Στον προηγούμενο έλεγχο που έγινε εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού, βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα της Covid-19, αποκλειστικά σε παίκτες της ομάδας. Κοινώς, για να αναβληθεί ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης, θα πρέπει να υπάρξει ακόμη ένα κρούσμα ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού κατά τον τελευταίο κύκλο των εξετάσεων που έγιναν κι αναμένονται να ανακοινωθούν το πρωί της Κυριακής (δεν προσμετράται η περίπτωση του Ζοσέ Μαουρίσιο που παραμένει με κορονοϊό στη Βραζιλία).

Κάτι που είναι πλέον πάρα πολύ πιθανό να συμβεί, καθότι υπάρχουν συμπτώματα και σε άλλους παίκτες (αλλά και μέλη του τεχνικού τιμ). Και οι «πράσινοι» θα περιμένουν το πρωί της Κυριακής (3/1) τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ που έκανε όλη η ομάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί -με μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού πρόκειται για νεότερη και «επικαιροποιημένη» σειρά εξετάσεων- εάν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα εντός των παικτών του Παναθηναϊκού. Αν διαγνωστεί και 5ο κρούσμα, ο αγώνας με τον Αστέρα θα αναβληθεί σε νεότερη ημερομηνία, που θα ορίσει η Super League.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον μεθεπόμενο αγώνα των «πράσινων», αυτόν της 15ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, που είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (7/1, 15:00), ισχύει το εξής: Για να υπάρξει «θέμα» αναβολής του, θα πρέπει να βρεθούν άλλα πέντε θετικά δείγματα, διαφορετικών παικτών του Παναθηναϊκού, στον επόμενο έλεγχο που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, διότι από τη Δευτέρα (4/1), ο δείκτης των κρουσμάτων σε κάθε ομάδα «μηδενίζει». Και προσμετρώνται μόνο τα «νέα κρούσματα».

Αυτό θα αλλάξει μόνο εάν -λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο ποδοσφαιρικό τμήμα- οι υγειονομικές αρχές και η Περιφέρεια αποφασίσουν για λόγους υγειονομικής ασφάλειας να βάλουν σε «καραντίνα» όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού, όπως είχε γίνει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων με την ομάδα της Λαμίας, η οποία είχε παρουσιάσει 9 κρούσματα της Covid-19.

Το Σάββατο (2/1) πάντως, δεν έγινε προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» για να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού. Όλοι οι παίκτες πήγαν στις οικείες τους, με ρητή οδηγία να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν άλλο και περιμένουν τη νεότερη ενημέρωση από την ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ