Παναθηναϊκός – Γιοβάνοβιτς: «Είναι δύσκολες ώρες για όλους μας, έπρεπε να ήταν δύο όμορφες μέρες στην Αθήνα»

Σε «βαρύ» κλίμα λόγω του θανάτου του οπαδού της ΑΕΚ στα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έξω από την OPAP Arena το βράδυ της Δευτέρας (7/8), πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ενόψει του αυριανού (9/8, 21:00) πρώτου αγώνα με τη Μαρσέιγ για τον γ’ προκριματικό του Champions League.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού πριν απαντήσεις στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, πήρε πρώτος το λόγο κι εξέφρασε την οδύνη του προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη, ενώ ακολούθως τοποθετήθηκε για το επερχόμενο ματς με τους Γάλλους.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Μιχάλη. Κανονικά θα έπρεπε αυτές να είναι δύο όμορφες μέρες, δύο μέρες για όλους εμάς, επειδή έχουμε τους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες για το Champions League στην Αθήνα, αλλά δυστυχώς σημαδεύτηκαν από τα επεισόδια κι από το θάνατο ενός παιδιού. Είναι δύσκολες ώρες γι’ άλλους και η συνέντευξη Τύπου δεν γίνεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες που μπορούσε να γίνει».

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις προς τον Σέρβο τεχνικό του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου:

-Διανύετε την τρίτη χρονιά στον Παναθηναϊκό ο οποίος μετά την ισοπαλία με την Ντνίπρο εξασφάλισε την Ευρωπαϊκή του παρουσία αν ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να περάσει στη Μαρσέιγ θα είστε ικανοποιημένος που η ομάδα επέστρεψε στους ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης;
«Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι, είναι ένας από τους στόχους που είχαμε μπροστά μας. Το καταφέραμε στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ντνίπρο. Όλη μας η πορεία πέρυσι στο πρωτάθλημα και η συμμετοχή μας στα προκριματικά δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια παρά να προσπαθήσουμε να κάνουμε το μεγαλύτερο όνειρο που είναι η συμμετοχή μας στους ομίλους του Champions League και να παλέψουμε στα δύο παιχνίδια με τη Μαρσέιγ για να τα καταφέρουμε».

-Ο Παναθηναϊκός αύριο αντιμετωπίζει τον πιο ισχυρό αντίπαλο επί των ημερών σας ταυτόχρονα ο δικός σας Παναθηναϊκός αρέσκεται στην κατοχή μπάλας, αυτό αύριο μπορεί να συμβεί; Η θα μεταβάλετε την τακτική σας;
«Σαν ομάδα σίγουρα δεν έχουμε κάποιο σκοπό να αλλάξουμε τον τρόπο Παιχνιδιού η προσέγγισης. Θα είναι όπως τα υπόλοιπα παιχνίδια με τη γνώση πως παίζουμε με μια πολύ καλή ομάδα που αυτή μπορεί να αλλάξει κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο. Μέσα από το παιχνίδι μας θα ψάξουμε ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς».

-Για τον περισσότερο κόσμο η Μαρσέιγ είναι το φαβορί, πριν από 11 χρόνια ήταν μία άλλη γαλλική ομάδα, η Λιόν κόντρα στον ΑΠΟΕΛ αλλά είχατε προκριθεί. Έχει κάποιες ομοιότητες το αυριανό ματς από πλευράς συνθηκών;
«Δεν νομίζω πως έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση. Η αλήθεια είναι πως η Μαρσέιγ παίζει σε ένα πρωτάθλημα πιο υψηλού επιπέδου, έχει περισσότερες ευρωπαϊκές εμπειρίες από εμάς, έχει το σεβασμό μας. Αλλά σαν ομάδα έχουμε και εμείς μια ελπίδα, ένα όνειρο να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε στα δύο παιχνίδια να περάσουμε στην επόμενη φάση».

-Ο Παναθηναϊκός μέσα στο γήπεδο του λογικό είναι να πηγαίνει για τη νίκη, αλλά κόντρα σε μια ομάδα σαν την Μαρσέιγ η ισοπαλία θα ήταν καλό αποτέλεσμα ενόψει του δεύτερου αγώνα;
«Ειλικρινά δεν μπορούμε να σκεφτούμε το αποτέλεσμα. Η Μαρσέιγ είναι πολύ μεγάλος αντίπαλος για να μπορούμε να σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα. Εκτός από τη νίκη όλα τα άλλα αποτελέσματα θα είναι δύσκολα για εμάς. Ουσιαστικά θα πρέπει να κάνουμε δύο παιχνίδια σε υψηλό επίπεδο για να έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πως ένα ισόπαλο αποτέλεσμα θα είναι καλό για εμάς».

-Πως είδατε και «διαβάσατε» την Μαρσέιγ ενώ έκανε τόσες αλλαγές;
«Η Μαρσέιγ είναι ομάδα που εγώ από τη θέση που έχω δεν την παρακολουθώ μόνο ως αντίπαλο, αλλά και στη διάρκεια του πρωταθλήματος της Γαλλίας και πέρυσι ήταν ανταγωνιστική ομάδα. Φέτος με την αλλαγή του προπονητή, του παιχνιδιού της, με τις προσθήκες που έκανε θεωρώ πως είναι ισχυρότερη από πέρυσι.
Είναι μια ομάδα που έχει υψηλούς στόχους στην Γαλλία και στην Ευρώπη. Είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά είναι στο δρόμο μας για τους ομίλους του Champions League και μη έχοντας άλλη επιλογή σε αυτά τα δύο παιχνίδια θα προσπαθήσουμε ανεξαρτήτου της ποιότητας και της αξίας της Μαρσέιγ να είμαστε εμείς καλύτεροι μετά απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια».

-Η Μαρσέιγ θα παίξει μπροστά με δύο επιθετικούς τον Ομπαμεγιάνγκ και τον Εντιαγέ. Ποιο είναι το πλάνο αντιμετώπισης τους και ποιο το «κλειδί» της πρόκρισης για εσάς;
«Σίγουρα η Μαρσέιγ δεν είναι μόνο οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές που παίζουν μπροστά. Είναι ομάδα με καλό ρυθμό στο παιχνίδι, με καλούς ποδοσφαιριστές στην άμυνα και στα άκρα. Δεν θα αφιέρωνα τόσο χρόνο εξηγώντας τα καλά της Μαρσέιγ. Στη δεύτερη ερώτηση που μου κάνατε το θέμα είναι πως πρέπει να είμαστε εμείς στο παιχνίδι.
Πρέπει να είμαστε αρκετά πειθαρχημένοι, με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, να ζητά το αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι οργανωμένη σε άμυνα και επίθεση και στα χρονικά σημεία που η Μαρσέιγ θα είναι κάτοχος της μπάλας. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και να είμαστε πειθαρχημένοι με μεγάλη διάθεση στους χρόνους που θα έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας ώστε να κάνουμε το παιχνίδι που μας ταιριάζει για να ψάξουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

-Νιώθετε λίγο πιο άνετοι ως ομάδα απ’ την στιγμή που έχετε εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League;
«Πρώτα απ’ όλα, μπορούμε να χάσουμε αρκετά, η αλήθεια είναι αυτή. Ανεξάρτητα πως έχουμε εξασφαλίσει τους ομίλους του Europa League. Δεν μπορούμε να είμαστε άνετοι όταν έχουμε απέναντι μας ομάδες σαν τη Μαρσέιγ. Είμαστε στα προκριματικά. Πρέπει να κάνουμε τεράστια προσπάθεια, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Να είμαστε ανταγωνιστικοί για ν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ