Όταν η Αγγλία χορεύει “σάμπα”

Όταν η Αγγλία χορεύει “σάμπα”

Με αφορμή την μεταγραφή του Παουλίνιο στην Τότεναμ, παρουσιάζουμε μια λίστα με τους 5+1 Βραζιλιάνους που πέτυχαν στην Αγγλία.

Ζιλμπέρτο Σίλβα

Το «αόρατο τείχος» ήταν μέλος της τρομερής ομάδας των «αήττητων» του Αρσέν Βενγκέρ, που το 2003-04 κατέκτησαν το πρωτάθλημα χωρίς να χάσουν. Πήγε στην Αγγλία το 2002, έχοντας στεφθεί πρωταθλητής κόσμου με τη Σελεσάο. Ο Ζιλμπέρτο έμεινε «Κανονιέρης» για έξι χρόνια, πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό όντας αρχηγός της Άρσεναλ.

Ζουνίνιο

Λίγοι παίκτες έχουν καταφέρει να παίξουν τρεις φορές σε μία ομάδα και να πετύχουν και τις τρεις! Ο Ζουνίνιο Παουλίστα πήγε στη Μίντλεσμπρο το 19995  και από τότε οι εμφανίσεις του έκαναν τους οπαδούς της Μίντλεσμπρο να τον λατρέψουν οδηγώντας πολλούς στο να τον θεωρήσουν ως ένα από τους  πιο επιτυχημένους Βραζιλιάνος στην Πρέμιερ Λιγκ! 

Λούκας Λέιβα

Αφού πέρασε ένα διάστημα που κανείς δεν είχε καταλάβει ποια ακριβώς είναι η θέση του, ο Λούκας καθιερώθηκε στη θέση του αμυντικού χαφ και ξεκίνησε να πηγα��νει από το καλό στο καλύτερο. Έδειχνε να εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους στη θέση του στην Πρέμιερ Λιγκ, πριν υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό. Παρόλα αυτά, έδειξε ότι έχει επιστρέψει δριμύτερος, αφού αποτελεί βασικό εργαλείο στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς.

Ραμίρεζ 

Έχοντας ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μπενφίκα, ο Ραμίρεζ πήγε στην Τσέλσι το 2010 και από την αρχή αποτέλεσε βασικό «εργαλείο» για τους «Μπλε», κάνοντας στην πρώτη του σεζόν στην ομάδα 41 εμφανίσεις. Τη σεζόν 2011-12 ξεκίνησε να σκοράρει περισσότερο και τον Μάρτιο υπέγραψε νέο συμβόλαιο, με την Τσέλσι να τον δένει μέχρι το 2017.

Ράφαελ

Ο βραζιλιάνος δεξιός μπακ καθιερώθηκε από τον Σερ Άλεξ όταν ο Γκάρι Νέβιλ ξεκίνησε να αντιμετωπίζει προβλήματα το 2008 και παρότι αρχικά ήταν αρκετά επιπόλαιος, κατάφερε να βελτιωθεί. Τη χρονιά που μας πέρασε ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πορεία προς τον 20ο τίτλο. 

Νταβίντ Λουίζ

Κάποιες φορές δείχνει ότι είναι… περισσότερο Βραζιλιάνος από ότι αμυντικός! Ωστόσο, δεν παύει να είναι ένας ικανότατος παίκτης, που μπορεί να αγωνιστεί και ως αμυντικό χαφ. Έχοντας πετύχει εντυπωσιακά γκολ, αλλά έχοντας και ορισμένες φορές το… μυαλό του πάνω από το κεφάλι του, ο Βραζιλιάνος έχει κερδίσει τους οπαδούς της Τσέλσι, καθώς κάποιες εμφανίσεις του είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές.

 

 πηγή:  gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ