Ολυμπιακός – Νόρτζελαντ 1-1: Ισοπαλία με θετικά στοιχεία – Σκόρερ ξανά τον Ελ Αραμπί

Ισόπαλος 1-1 αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με τη Νόρτζελαντ, σε φιλική αναμέτρηση που έγινε σήμερα (14/7) το μεσημέρι στο Σβατς της Αυστρίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για τη νέα σεζόν.

Οι Δανοί προηγήθηκαν στο 42′ με πέναλτι του Ινγκβαρτσεν (το παραχώρησε ο Ροντινέι), για να ισοφαρίσει στο 55′ ο Ελ Αραμπί με κοντινή κεφαλιά, μετά από γύρισμα του Μασούρα και λάθος της αντίπαλης άμυνας. Στο φινάλε οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη, όμως το δυνατό σουτ του Μπουτούτσι στο 87΄ σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά δυναμικά το ματς και πίεσε την άμυνα της Νόρτζελαντ, προκειμένου να την αναγκάσει σε λάθη. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Μασούρας μοίρασε στον Μπιέλ, ο οποίος σούταρε, όμως ο Χάνσον μπλόκαρε σταθερά. Στο 14′ και στο 21′, οι “ερυθρόλευκοι” έγιναν απειλητικοί και τις δυο φορές με μακρινό σουτ του Φορτούνη, χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον αντίπαλο γκολκίπερ. Μετά το μικρό διάλειμμα των δυο ομάδων, οι Δανοί ανέβασαν “στροφές” και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, έχασαν ευκαιρία με την κεφαλιά που πήρε ο Ντιομαντέ, όμως ο Πασχαλάκης είχε σωστή τοποθέτηση και μπλόκαρε. Στην επόμενη φάση, το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Μασούρας πλάσαρε λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε στην αριστερή γωνία, όμως ο Χάνσον έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ και κράτησε το “μηδέν”. Ο Ντιομαντέ παρέμεινε… δραστήριος για τους Δανούς, όμως οι προσπάθειές του δεν πίεσαν τον Πασχαλάκη. Λίγο πριν την ανάπαυλα, ο Ροντινέι ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ντιομαντέ και η Νόρτζελαντ κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ίγκβαρτσεν, ο οποίος έστειλε τον Πασχαλάκη από την άλλη πλευρά. Έτσι, οι δυο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια για το φινάλε του πρώτου μέρους με τους Δανούς να βρίσκονται σε θέση “ισχύος”.

Οι παίκτες της Νόρτζελαντ ξεκίνησαν… ζεστά το δεύτερο μέρος και μόλις στο 47′ έχασαν διπλή ευκαιρία. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Τζολάκης έδιωξε και στη συνέχεια της φάσης έδειξε ξανά καλά αντανακλαστικά σε πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι “ερυθρόλευκοι” παρά το νωθρό τους ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσαν την μπάλα, πήραν ξανά την κατοχή και στο 55ο λεπτό, κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ. Ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή των Δανών, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Χάνσον απέκρουσε, με τον Ελ Αραμπί να ακολουθεί τη φάση και να στέλνει με κοντινή κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Tο γκολ της ισοφάρισης από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός φορ έχει σκοράρει και τα τρία πρώτα γκολ του Ολυμπιακού στα φιλικά παιχνίδια μέχρι στιγμής. (INTIME Sports)
Στην προσπάθεια των Δανών να ισοφαρίσουν άμεσα, ο Ρέτσος δήλωσε “παρών” στα αμυντικά του καθήκοντα, διακόπτοντας δυο φάσεις έγκαιρα. Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε και από τις δυο ομάδες, με τη Νόρτζελαντ να προσπαθεί να “πατήσει” περιοχή περισσότερες φορές. Στο 73′, οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά μετά από ατομική ενέργεια του Βρουσάϊ, ο οποίος νίκησε δύο αντιπάλους και από τα δεξιά πλάσαρε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο Μπουτούτσι όταν πέρασε ως αλλαγή έδωσε ενέργεια στους Πειραιώτες, οι οποίοι στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, πίεσαν για το γκολ της νίκης. Στο 87′, ο Μπουτούτσι “έπιασε” ένα δυνατό σουτ από μακριά, όμως σταμάτησε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ, ενώ στην επόμενη φάση, ο Ντόη δεν κατάφερε να βρει γκολ από κοντά με προβολή. Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1:1 με τον Ολυμπιακό να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης (46΄ Τζολάκης), Ρέαμπτσουκ (66΄ Ντόη), Ρέτσος (78΄ Μπαγκαλιάνης), Μπα (89΄ Πέπε), Ροντινέι (78΄ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης (66΄ Βρουσάι), Χουάνγκ (46΄ Ραμόν), Φορτούνης (46΄ Καρβάλιο), Μπιέλ (66΄ Λιάτσος), Μασούρας, Ελ Αραμπί (78΄ Μπουτούτσι).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ