Ολυμπιακός – Ματαρό 16-12: Στον τελικό του Champions League με συγκλονιστική Ελευθεριάδου

Άλλη μία λαμπρή σελίδα στην καριέρα τους, προσέθεσαν σήμερα οι παίκτριες πόλο του Ολυμπιακού καθώς βρίσκονται – γι’ ακόμα μία φορά- στον τελικό του LEN Champions League γυναικών, αφού επικράτησαν με 16-12 της ισπανικής Ματαρό στα ημιτελικά της διοργάνωσης, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

Έχοντας δύο πρόσωπα στον αγώνα, οι παίκτριες του Δημήτρη Κραβαρίτη έδωσαν πολλά «δικαιώματα» στις Ισπανίδες, που παρέμειναν κοντά στο σκορ (2-2 στο πρώτο 8λεπτο). Μάλιστα, κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ στο 2ο οκτάλεπτο με 3-2 και να αυξήσουν τη διαφορά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου 6-5, εκμεταλλευόμενες τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας των «ερυθρόλευκων» παικτριών αλλά και των πολλών λαθών που έκαναν.

Και εκεί, η Νικόλ Ελευθεριάδου, έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση. Παίρνοντας τις συμπαίκτριές της από το «χέρι», σκοράροντας ακατάπαυστα (επτά από τα 16 συνολικά), μετέτρεψε το 5-6 του πρώτου μέρους σε 11-8, 52” πριν το τέλος του 3ου οκτάλεπτου.

Η πίεση χάρη στην αλλαγή ψυχολογίας των παικτριών της ελληνικής ομάδας έφερε καρπούς καθώς οι αντίπαλές τους δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον «φρενήρη» ρυθμό των Ελληνίδων.

Έτσι, οι παίκτριες του Δημήτρη Κραβαρίτη, πέρασαν στον τελικό που θα διεξαχθεί αύριο (15.00) και θα αντιμετωπίσουν την επίσης ισπανική Σαμπαντέλ, που επικράτησε άνετα της Σαν Αντρέου με 14-4.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να φτάσει τους τέσσερις τίτλους Champions League στην ιστορία του στο πόλο γυναικών (αφού έχει κατακτήσει το τρόπαιο το 2015, το 2021 και το 2022) και να τον στερήσει από τη Σαντατέρ που μετράει ήδη έξι. «Ήταν ομαδική προσπάθεια, είχαμε πλάνο» είπε ο τεχνικός της ομάδας και πρόσθεσε πως αύριο είναι μία νέα μέρα και περιμένουμε να παίξουμε άλλον έναν τελικό».

Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργ. Πλευρίτου, Σάντα, Β. Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο
ΜΑΤΑΡΟ (Ντάνιελ Μπαγιάρτ): Τερέ, Μορέλ, Φαν ντε Κράατς 3, Γκιράλ, Σέβενιχ 1, Κέστελι 3, Καμπράι, Νόγκε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβερία, Ααρτς

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ