Αλ Νασρ / Αλ Χιλάλ – Παρί Σεν Ζερμέν 4-5: Ο Μέσι κέρδισε στο… «Last Dance» τον Ρονάλντο

Η τιτανομαχία του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι βρήκε νικητή τον Αργεντινό με 5-4, σε ένα χορταστικό φιλικό μεταξύ της μικτής Αλ Νασρ / Αλ Χιλάλ με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η πιθανόν τελευταία μονομαχία του Κριστιάνο Ρονάλντο με τον Λιονέλ Μέσι βρήκε νικητή τον δεύτερο σε ένα χορταστικό φιλικό στο Ριάντ. Η Παρί επικράτησε με 5-4 της μικρής Αλ Νασρ / Αλ Χιλάλ, σε έναν αγώνα με πολλά αστέρια, γκολ, θέαμα και αποθέωση από τους χιλιάδες Άραβες (και όχι μόνο) που κατέκλυσαν τις κερκίδες του “Αλ Φαχντ”.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έκανε το ντεμπούτο του στον αραβικό κόσμο και το συνδύασε με δύο γκολ. Ο Μέσι σκόραρε κι αυτός, όπως και ο Κιλιάν Εμπαπέ, ενώ ο Νεϊμάρ απέτυχε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Ο αγώνας άρχισε με ιδανικό τρόπο για τη συνέχεια, ένα γκολ του Μέσι από ασίστ του Νεϊμάρ. Το τέρμα του Αργεντινού έδωσε ώθηση στον Ρονάλντο να απαντήσει. Ο Πορτογάλος άρχισε με ορισμένες ντρίμπλες και “ποδιές” σε αντιπάλους και ακολούθησαν ορισμένες τελικές προσπάθειες.

Καλές στιγμές υπήρχαν εκατέρωθεν, όμως οι Κέιλορ Νάβας και Νταβίντ Οσπίνα φρόντισαν να κρατήσουν χαμηλά το σκορ στο πρώτο ημίωρο. Κατόπιν, άρχισε το… σόου.

Σε ένα γέμισμα στην περιοχή της Παρί, ο Ρονάλντο πήδηξε για κεφαλιά με τον Νάβας να κάνει έξοδο με γροθιές. Κανείς δεν βρήκε την μπάλα, όμως ο Κοσταρικανός βρήκε το ζυγωματικό του 37χρονου σούπερ σταρ, με συνέπεια να καταλογιστεί πέναλτι. Ο Ρονάλντο έστησε την μπάλα στη βούλα και εκτέλεσε εύστοχα για το πρώτο τέρμα στη νέα σελίδα της καριέρας του.

Ο αγώνας απέκτησε απίθανο ρυθμό, με την Παρί να χάνει καλές ευκαιρίες μέχρι το 43′, όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε τη σέντρα και ο Μαρκίνιος από κοντά έγραψε το 2-1. Στην επόμενη φάση ο Νεϊμάρ κέρδισε πέναλτι, όμως το εκτέλεσε πάνω στον Μοχάμεντ αλ Οβαΐς και ένα λεπτό αργότερα ήρθε ακόμα ένα γκολ του Ρονάλντο. Σε σέντρα από αριστερά, ο 37χρονος έκανε κεφαλιά στο δοκάρι και πήρε το ριμπάουντ (από γκάφα του Σέρχιο Ράμος) για το 2-2.

Το 2ο μέρος άρχισε εξίσου εντυπωσιακά. Ο Σέρχιο Ράμος από κοντά έκανε το 3-2, ο Χιουν Σου Τζανγκ ισοφάρισε στην επόμενη φάση με κεφαλιά από κόρνερ και στο 60′ σε πέναλτι που κέρδισε η Παρί για χέρι, ο Εμπαπέ χρίστηκε κι αυτός σκόρερ.

Το γκολ αυτό σηματοδότησε και την ώρα των αλλαγών. Έξω οι Ρονάλντο, Μέσι, Εμπαπέ, Νεϊμάρ, Ράμος μεταξύ άλλων και ο αγώνας έχασε αρκετή από την αστερόσκονη που τον περιέλαβε. Ένα γκολ του Ουγκό Εκιτικέ λίγο αργότερα διασφάλισε τη νίκη των πρωταθλητών Γαλλίας και το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Ταλίσκα στις καθυστερήσεις.

ΑΛ ΝΑΣΡ / ΑΛ ΧΙΛΑΛ: Οσπίνα, Αλ Γκανάμ (46′ Αλί Λατζαμί), Αλ Μπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Καϊμπαρί (61′ Κανό), Γκουστάβο (85′ Οταΐφ), Μαρτίνες (61′ Καρίγιο), Μαρέγκα (46′ Ταλίσκα), Ρονάλντο (61′ Περέιρα), Αλ Νταουσαρί (85′ Αλ Νατζί)
ΠΑΡΙ: Νάβας (62′ Ντοναρούμα), Χακιμί (62′ Πεμπελέ), Μαρκίνιος (46′ Ντανίλο), Ράμος (62′ Μπιτσιαμπού), Μπερνάτ, Ρουίθ (64′ Μέντες), Σολέρ (66′ Γκαρμπί), Σάντσες (46′ Βιτίνια, 85′ Καρί), Νεϊμάρ (62′ Ζαΐρ Εμερί), Μέσι (62′ Χουσνί), Εμπαπέ (62′ Εκιτικέ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ