Νίκος Ξανθόπουλος: Το αντίο της ΑΕΚ στον σπουδαίο ηθοποιό

Η ΑΕΚ αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό και τραγουδιστή Νίκο Ξανθόπουλο που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε γεννηθεί στη Νέα Ιωνία και κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ.

Νίκος Ξανθόπουλος: Η συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» το 1994

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ και σύσσωμη η οικογένεια της ομάδας μας εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και οδύνη για την μεγάλη απώλεια του Νίκου Ξανθόπουλου. Ο Νίκος Ξανθόπουλος σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, όχι μόνο για τον ελληνικό κινηματογράφο, αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα, ενώ αποτέλεσε διακεκριμένο μέλος της οικογένειας της ΑΕΚ. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όλους όσοι νιώθουν πως με την απώλειά του χάνεται κι ένα ιδιαίτερο κομμάτι της δικής τους ζωής» αναφέρει η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον θάνατο του Νίκου Ξανθόπουλου.

Νίκος Ξανθόπουλος: Θρήνος για το «παιδί του λαού» – Η ζωή και η σπουδαία καριέρα που έχτισε «πετραδάκι – πετραδάκι»

Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, έστειλε προσωπικό μήνυμα για τον “φίλο” του όπως αποκαλεί τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον Νίκο Ξανθόπουλο:

«Το μέγεθος της απώλειας του λαοφιλούς ηθοποιού μας, ένθερμου ΑΕΚτζή και επί σειρά ετών προσωπικού μου φίλου Νίκου Ξανθόπουλου είναι ανεκτίμητο. Το τι συμβολίζει η μορφή του Νίκου Ξανθόπουλου για τον χώρο της τέχνης και ειδικότερα για τον ψυχισμό του προσφυγικού ελληνισμού, το έχουν νιώσει ανεξίτηλα μέσα τους οι γενιές και γενιές των ανθρώπων που άγγιξε και σημάδεψε με την πορεία του στον κινηματογράφο και στο τραγούδι. Η απώλεια του Νίκου για εμένα προσωπικά, και είμαι σίγουρος και για πολλούς ακόμη συμπατριώτες μας, είναι απώλεια ενός δικού τους ανθρώπου. Ενός ανθρώπου που εξέφρασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα βάσανα, τους καημούς και τις ελπίδες τους. Νίκο, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ», καταλήγει το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη για τον Νίκο Ξανθόπουλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ