Νίκη Marquez στο Silverstone

Νίκη Marquez στο Silverstone

Μετά το… διάλειμμα του Brno, ο Marc Marquez στο Silverstone επέστρεψε στη θέση που έχει συνηθίσει: στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Marquez κέρδισε για 11η φορά σε 12 αγώνες, ύστερα από μιαν επική μάχη με τον Jorge Lorenzo, που διεκδίκησε τη νίκη στα ίσια μέχρι το τέλος.

Ήταν ένας από τους ωραιότερους αγώνες του MotoGP, σε μια καταπληκτική πίστα. Ο Lorenzo πήρε τα ηνία από νωρίς, γνωρίζοντας ότι ο μόνος τρόπος να κερδίσει τον Marquez ήταν να τον κρατήσει πίσω του. Τα κατάφερε για τα 2/3 του αγώνα, αλλά ο Marquez πέρασε 7 γύρους πριν από το τέλος.

Εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ο Lorenzo είχε αποθέματα ταχύτητας και κυρίως αποφασιστικότητας και όταν ο Marquez έκανε ένα λάθος, κατάφερε να βρεθεί ξανά μπροστά του.

Ο Ισπανός της Yamaha έμεινε εκεί μέχρι τον προτελευταίο γύρο, αλλά ο συμπατριώτης του με τη Repsol Honda βρήκε τρόπο να περάσει και να φτάσει τελικά στη νίκη. Σπουδαία μάχη από δύο κορυφαίους αναβάτες: ο Marquez τρομερός όπως πάντα και ο Lorenzo να είναι -επιτέλους- ξανά ο Mr. Perfect.

Το ενδιαφέρον του αγώνα όμως δεν εξαντλήθηκε στη μάχη για τη νίκη. Πιο πίσω, σε αρκετά μεγάλη απόσταση, δόθηκε επίσης μεγάλη μάχη για την 3η θέση του βάθρου. Αυτός που την πήρε ήταν ο σπουδαίος Valentino Rossi με τη Yamaha.

Για να φτάσει στην 3η θέση ο Ιταλός βρισκόταν σε σχεδόν διαρκή εμπλοκή με άλλους δύο αναβάτες: τον Dani Pedrosa, που τερμάτισε τελικά 4ος, και τον εντυπωσιακή Andrea Dovizioso, που κράτησε την Ducati μέσα στη διεκδίκηση του βάθρου μέχρι τον τελευταίο γύρο.

Ακολούθησαν οι Pol Espargaro, Stefan Bradl, Andrea Iannone, Aleix Espargaro και Scott Redding, ο οποίος ήταν ο πρώτος Βρετανός στην κατάταξη μπροστά στους συμπατριώτες του, καθώς ο Bradley Smith αντιμετώπισε προβλήματα με τα ελαστικά του και έμεινε ένα γύρο πίσω.

Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (12-14 Σεπτεμβρίου) στο Misano.

ΠΗΓΗ: msfree.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ