Μουντιάλ 2022: Ο Μέσι σε σοκ, οι Σαουδάραβες στον έβδομο ουρανό – Ξήλωσαν μέχρι και πόρτες, ενώ κηρύχθηκε εθνική αργία

Ο Λιονέλ Μέσι σε δηλώσεις του ύστερα από την ταπεινωτική ήττα της Αργεντινής από την Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι δεν έχει δεχθεί ποτέ ξανά τέτοιο πλήγμα. Την ίδια ώρα στην Σαουδική Αραβία πετάνε στον έβδομο ουρανό μην μπορώντας ακόμη να πιστέψουν τον θρίαμβο της Εθνικής του στο Μουντιάλ.

«Αυτή η ομάδα ξεχωρίζει για την ενότητα και τη δυναμική της. Είναι ώρα να δείξουμε ότι είμαστε ενωμένοι και πραγματικά δυνατοί. Πάει πολύς καιρός από τότε που συνέβη κάτι τέτοιο. Πρέπει να σκεφτούμε τα ματς που ακολουθούν και να προετοιμαστούμε καλά γι’ αυτά.

Είναι πολύ σκληρό πλήγμα για όλους, όπως και για τον κόσμο που μας πιστεύει. Δεν το περιμέναμε. Πρέπει τώρα να είμαστε περισσότερο ενωμένοι από ποτέ και να πατήσουμε γερά στα πόδια μας. Δεν περιμέναμε ότι θα βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση, αλλά από εμάς εξαρτώνται όλα» είπε αρχικά ο Μέσι.

Για το παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία ανέφερε: «Ξέραμε ότι θα έπαιζαν έτσι. Ήμασταν βιαστικοί και εγκλωβιστήκαμε. Ξέραμε ότι θα έπαιζαν καλά στην άμυνα και αυτό μας επηρέασε. Η αλήθεια είναι πως πιστέψαμε ότι θα ήταν μία εύκολη κατάσταση αλλά φτάσαμε στο σημείο να μην έχουμε τον τρόπο να την αντιμετωπίσουμε.

Ξεκινούσαμε και τελειώναμε φάσεις από την ίδια πλευρά και με τον ίδιο τρόπο και αυτό μας μπέρδεψε. Μέσα σε πέντε λεπτά κάναμε λάθη και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Δεν είδα τις φάσεις των οφσάιντ, αλλά αφού δόθηκαν, τότε θα ήταν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν έχω δεχτεί ποτέ ξανά τέτοιο πλήγμα σε αυτή την ομάδα. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Τώρα πρέπει μόνο να κερδίσουμε τα άλλα δύο ματς».

Γλέντι εντός και εκτός γηπέδου

Οι Σαουδάραβες γλέντησαν με την καρδιά τους τον ιστορικό θρίαμβο επί της παρέας του Μέσι. Τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Ανάμεσα στους τρελούς πανηγυρισμούς τους ξεχώρισε και το… πικάρισμα στον Λιονέλ Μέσι. Σαουδάραβες φίλαθλοι φεύγοντας από το γήπεδο έκαναν το χαρακτηριστικό «Siu» του Κριστιάνο Ρονάλντο, θυμίζοντας στον σταρ της Αργεντινής τον μεγάλο του αντίπαλο.

Τα «βλέμματα» έκλεψε ένας φίλαθλος που μετά το τέλος της αναμέτρησης δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του στην ιστορική αυτή στιγμή για το έθνος του.

Και ο Άραβας σπίκερ έδωσε ρεσιτάλ στο υπέροχο γκολ του Αλ Νταουσαρί που έριξε στο καναβάτσο την Αργεντινή και αποδείχτηκε νικητήριο για τη Σαουδική Αραβία. Τα ουρλιαχτά για την αρχική χαμένη ευκαιρία των Αράβων έδωσαν τη θέση τους σε ακόμη πιο θορυβώδεις ιαχές, αλλά και επικλήσεις στον Αλάχ στο 2-1.

Μάλιστα μια παρέα που έβλεπε το ματς στο σπίτι ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς και ένας από αυτούς ξεκόλλησε την πόρτα του σπιτιού και την πέταξε έξω στο δεύτερο γκολ της ομάδας του.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, “Η Τετάρτη θα είναι ημέρα αργίας για όλους τους εργαζόμενους, σε όλους τους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες” όπως ανέφερε ο λογαριασμός του Saudi Press Agency.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ