«Βόμβα» στο Μουντιάλ: Η Αργεντινή του Μέσι έχασε από την Σαουδική Αραβία

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 2022 η Αργεντινή. Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι γνώρισε την ήττα με 2-1 από τη Σαουδική Αραβία.

Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ βρέθηκε να χάνει μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μέσι, αλλά έκανε την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.  Η Αργεντινή, που είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, σκόραρε άλλα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ακυρώθηκαν.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

Όπως αναμενόταν, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κυριάρχησε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα του τρίτου ομίλου. Η Αργεντινή έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 2′ με τον Μέσι έπειτα από ωραία πάσα του Λαουτάρο Μαρτίνεζ.

Στο 9ο λεπτό η «αλμπισελέστε» κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Παρέδες από τον Αμπντουλαϊχί. Ο Μέσι το εκτέλεσε όπως καλά γνωρίζει και άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Ερβέ Ρενάρ έκανε την πρώτη της τελική στο 17′, αλλά ο Μαρτίνες μπλόκαρε εύκολα τη σέντρα-σουτ του Αμπντουλχαμίντ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μέσι βρήκε ξανά δίχτυα μετά από όμορφη μπαλιά του Γκόμες, αλλά το τέρμα του αρχηγού της Αργεντινής ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πέτυχε ακόμη δύο γκολ με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ (27′, 35′), αλλά αμφότερα ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Η Σαουδική Αραβία αιφνιδίασε την Αργεντινή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς ισοφάρισε στο 48′ με ωραία προσπάθεια του Αλ Σεχρί.

Στο ξεκίνημα της φάσης ο Μέσι έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή και ο Αλ Μπουραϊκάν κέρδισε την μπάλα. Αυτή ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια των τυπικά φιλοξενούμενων στον αγώνα.

Στο 53′ ο Αλ Ντασουαρί έπιασε υπέροχο σουτ και νίκησε τον Μαρτίνες για το 1-2 των Σαουδαράβων.

Οι παίκτες του Λιονέλ Σκαλόνι έμοιαζαν να έχουν αποσυντονιστεί. Η Αργεντινή άρχισε να πιέζει ασφυκτικά τα αντίπαλα καρέ μετά από 60ο λεπτό.

Η Σαουδική Αραβία αμυνόταν μαζικά και ο τερματοφύλακας Αλ Οβάις έκανε σπουδαία επεμβάσεις στο 63ο και το 72ο λεπτό. Στο 80′ ο Μέσι εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» ήταν και πάλι άστοχος στο 90ο λεπτό. Η Αργεντινή πίεζε για το γκολ και στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μέσι μπήκε στην περιοχή, αλλά έχασε τη μπάλα.

Στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλ Οβάις απέκρουσε κεφαλιά του Άλβαρεζ. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων ποδοσφαίρου.

Δείτε την αποχώρηση του Μέσι και την απόγνωση στο βλέμμα των παικτών της Αργεντινής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ