Mοναδικός στόχος το απόλυτο

Mοναδικός στόχος το από��υτο

Στην Πολωνία ολοκληρώνει ο Ολυμπιακός την α’ φάση της Ευρωλίγκας (19:45, Novasports 2), με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν ως μοναδικό στόχο τη διατήρηση του αήττητου που «τρέχουν» από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.

Η ομάδα του Πειραιά μετά τη νίκη επί της Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου, το πόδι, όμως, από το… γκάζι δεν το έχει βγάλει, καθώς πέρασε από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου, ενώ επικράτησε και της Σιένα πριν μία εβδομάδα. Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τον μεγάλο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό (23/12, 19:30, ΔΤ) και αποκλειστικός στόχος απόψε στην Πολωνία είναι διατήρηση του αήττητου σερί που «τρέχει» από την αρχή της σεζόν.

Ματς γοήτρου είναι και για τη Ζιέλονα Γκόρα, η οποία έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αγωνιστικά, για τους «ερυθρόλευκους» θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Γιώργος Πρίντεζης και Μίρζα Μπέγκιτς, ενώ στην Αθήνα έμεινε και ο τραυματίας Έισι Λο (σ.σ. πρόβλημα στο γόνατο).

«Είχαμε δύο σημαντικά παιχνίδια, αλλά δεν πήραμε την πρόκριση στο TOP-16. Τέλος πάντων, είμαστε πραγματικά χαρούμενοι κι ενθουσιασμένοι που υπήρξαμε μέρος της Ευρωλίγκας. Παίζουμε εναντίον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού και είναι μία επιβράβευση για εμάς. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για την Ζιέλονα Γκόρα. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πραγματικός γίγαντας. Θα είναι πολύ ωραίο για όλους τους φιλάθλους μας να αποτελέσουν μέρος αυτού του σπουδαίου παιχνιδιού. Θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν αστέρες, όπως ο Βασίλης Σπανούλης. Ωστόσο, το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο και δεν θα βγούμε στο γήπεδο κρατώντας λευκή σημαία. Θα παλέψουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ουβάλιν, προπονητής της Ζιέλονα Γκόρα.

«Θέλουμε να μείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι και στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης γιατί έτσι απαιτεί η προετοιμασία μας. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε ακόμη μια νίκη ενώ ταυτόχρονα θέλουμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό μας. Δεν θα έχουμε τον Λο μαζί μας, αλλά έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ και παίκτες ικανούς να καλύψουν το κενό του», τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Το πρόγραμμα της ημέρας:

19:45 Ζιέλονα Γκόρα – Ολυμπιακός 3ος Όμιλος

20:00 Αναντολού Έφες – Ρεάλ Μαδρίτης 2ος Όμιλος

21:00 Μπάμπεργκ – Ζαλγκίρις Κάουνας 2ος Όμιλος

21:45 Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 4ος Όμιλος

21:45 Παρτίζαν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1ος Όμιλος

22:00 Μπαρτσελόνα – Μπουντιβέλνικ 1ος Όμιλος

22:00 Ναντέρ – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 1ος Όμιλος

22:00 Σιένα – Μάλαγα 3ος Όμιλος

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ