Μίτσελ: Δεν παίζουν ρόλο τα συστήματα

Μίτσελ: Δεν παίζουν ρόλο τα συστήματα

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μίτσελ ρωτήθηκε επιμόνως εάν θα αλλάξει το σύστημα και θα βάζει μαζί Μήτρογλου και Σαβιόλα, αλλά απάντησε πολλές φορές ότι σημασία έχει η απόδοση των παικτών και όχι τα συστήματα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού στη συνέντευξη Τύπου:

Μήπως πρέπει να παίζουν μαζί Σαβιόλα-Μήτρογλου;

«Έχουμε ανάγκη να έχουμε παίκτες όπως οι Σαβιόλα, Φουστέρ. Κατανόησαν επακριβώς τη δουλειά τους. Κι όταν συμβαίνει αυτό δεν είναι θέμα τακτικής ή συστημάτων. Πολλές φορές μπορεί να παίξουμε δύο ή τρεις επιθετικούς. Το ζήτημα είναι να παίζουμε καλά και να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια σε ρυθμό σαν κι αυτόν που είχαμε στο β’ μέρος. Το καταφέραμε χάρη σε κεντρικούς παίκτες όπως ο Τσόρι, ο Φουστέρ και ο Σάμαρης, αλλά δεν ξέρω αν ακόμα μπορούμε να το κάνουμε για 90 λεπτά. Πιστέψτε με, δεν έχει να κάνει με το σύστημα, αλλά με όσα δείχνουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο. Πάντα θα θέλουμε κάτι παραπάνω, πάντα κάτι δε θα μας αρέσει. Αυτό συμβαίνει στη Ρεάλ, στην Μπάγερν, στην Μάντσεστερ, στην Μπαρτσελόνα. Όλες παίζουν με έναν επιθετικό. Όταν με ρωτούσαν τι σύστημα παίξαμε όταν ήμουν παίκτης, έλεγα ότι παίξαμε καλά. Αυτό ήταν το σημαντικό. Είμαστε πρωταθλητές και πρωτοπόροι και θα προσπαθούμε μέσα στη χρονιά να παίζουμε καλά ».

Μήπως πρέπει να παραδειγματιστούν οι παίκτες από την απλότητα του Σαβιόλα στο παιχνίδι του;

«Παίκτες όπως οι Σαβιόλα και Φουστέρ έδωσαν το ρυθμό, έτρεχαν και πίεσαν και χωρίς την μπάλα και δεν άφησαν τον αντίπαλο να είναι καλά οργανωμένος όπως πριν. Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι όταν μπήκαν αυτοί οι παίκτες, βελτιώθηκε η κυκλοφορία, αλλά αμυνθήκαμε και καλύτερα γιατί αμυνθήκαμε πιο ψηλά. Μακάρι να καταφέρουμε να τραβήξουμε την αντοχή μας για 90 λεπτά, σήμερα φάνηκε ότι ήταν για 45 λεπτά».

Πόσο έτοιμο θεωρεί τον Ολυμπιακό και αν τον προβληματίζουν τα αμυντικά προβλήματα;

«Είμαι ικανοποιημένος, παρότι ο Ναπολεόνι μας δυσκόλεψε πολύ στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε δυσκολίες στο πρώτο μέρος γι΄ αυτό τον λόγο, αλλά στο β’ μέρος κάναμε πράξη όσα δουλεύουμε καθημερινά και με σούπερ κλάσης παίκτες, όπως ο Σαβιόλα και ο Φουστέρ, μπορούμε να είμαστε μια καλύτερη ομάδα. Δε θέλω να ξεχάσω τους Μπόνγκ, Σάμαρη και Μανιάτη που βοήθησαν πολύ στο να ολκληρωθεί η εικόνα μας όταν πήρε ρυθμό. Θέλω να σημειώσω ότι την προηγούμενη Κυριακή άλλαξαν την εικόνα οι Μήτρογλου και Φετφατζίδης. Άρα δεν έχει να κάνει με το σύστημα, θέλω να το σημειώσω. Είμαστε ήδη πρωτοπόροι, έχουμε 6 βαθμούς και είδαμε τι έκανε σήμερα η Καλλονή την οποία θεωρούσαμε εύκολη. Ελπίζουμε ότι ευχαριστήθηκε και ο κόσμος από όσα είδε στο β’ μέρος».

Πανηγυρίσατε πολύ λόγω της πίεσης που είχατε τις τελευταίες μέρες;

«Μου αρέσει να κερδίζω, χάρηκα για τη νίκη και για το χαρακτήρα της ομάδας. Δεν ήταν λόγο της πίεσης. Το ίδιο είχα κάνει και πέρσι με τα δύο γκολ του Αβραάμ.»

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ