Μίλαν -‘Ιντερ: 20 χρόνια μετά, σε… εμφύλιο ημιτελικό στο Champions League

Έτοιμες για την πρώτη αποψινή τους μονομαχία με έπαθλο μία θέση στον τελικό του Champions League είναι οι Μίλαν και Ίντερ (22.00 Cosmotesport1-Mega)! Οι ροσονέρι μπαίνουν στη διαδικασία των ημιτελικών μετά τις προκρίσεις απέναντι σε Τότεναμ και Νάπολι, ενώ οι νερατζούρι έφτασαν στους “4” του θεσμού αποκλείοντας διαδοχικά τις πορτογαλικές Πόρτο και Μπενφίκα.

Τα… ξαναλένε ύστερα από 20 χρόνια 

Μίλαν και Ίντερ δεν διασταυρώνονται για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Συγκεκριμένα το 2003 που συναντήθηκαν στην ίδια φάση των ημιτελικών οι «ροσονέρι» προκρίθηκαν  στον τελικό με δύο ισοπαλίες (0-0, 1-1) χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ που ήταν τότε σε ισχύ. Συνολικά οι δύο ομάδες του Μιλάνου  έχουν τεθεί αντιμέτωπες 201 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, με την Ίντερ να έχει 77 νίκες, η Μίλαν 63 και άλλα 61 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα. Φέτος οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι έχουν κοντραριστεί δύο φορές(σε πρωτάθλημα και Σούπερ Καπ)  και οι νερατζούρι μετρούν ισάριθμες νίκες.

Αυτοί που μπορεί να κάνουν τη διαφορά

Αναμφισβήτητα οι δύο ομάδες στηρίζουν πολλά στους πρωταγωνιστές τους για να προκριθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μίλαν περιμένει πολλά από Ράφαελ Λεάο που κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Στέφανο Πιόλι αλλά είναι αμφίβολος για την 11αδα. Ωστόσο τον ρόλο του ηγέτη “υπηρετεί” για την ομάδα και ο ακούραστος μέσος Τονάλι.

Στον αντίποδα ο Λαουτάρο Μαρτίνες με 7 γκολ σε 12 αγώνες απέναντι στους «ροσονέρι» διατηρεί μια σπουδαία παράδοση την οποία θέλει να συνεχίσει, ώστε να γράψει ιστορία. Αναμφισβήτητα παίκτης που κάνει τη διαφορά για την ομάδα του Σιμόνε  Ιντσάγκι είναι και ο Τούρκος Χακάν Τσαλχάνογλου.

Εκτός πλάνων για τους τυπικά γηπεδούχους είναι ο σπουδαίος Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, που διατηρεί το προνόμιο να έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, ενώ απουσιάζει και ο Σκρίνιαρ. Για την Ίντερ δεν θα αγωνιστεί ο Νταμπρόσιο.

Μίλαν – Ίντερ: Δυο εκατ. αιτήματα για 75.000 εισιτήρια!

Οι τυχεροί που έκλεισαν θέση για το ευρωπαϊκό «derby della madonnina» είναι 75.000 θεατές, όσο είναι και η χωρητικότητα του «Σαν Σίρο». Ωστόσο όπως γνωστοποιήθηκε  η Μίλαν που είναι γηπεδούχος στον πρώτο ημιτελικό με την Ίντερ δέχθηκε δύο εκατομμύρια αιτήσεις  για ένα εισιτήριο!

Οι πιθανές συνθέσεις:

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Τομόρι, Κίερ, Ερναντέζ , Τονάλι, Μπενασέρ ,Ντίαζ, Κρούνιτς, Σαλεμέκερς και Ζιρού.

Ίντερ: Ονανά, Ντε Φράι, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Ντιμάρκο, Μαρτίνεζ και Λουκάκου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ