Μάμαλος: Σχολείο και προπονήσεις για το απολυτήριο

Έχει κλέψει την παράσταση ο Παύλος Μάμαλος στο Ρίο.

Ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, ο αυθορμητισμός του, το πάθος του πάνω στον αγώνα αλλά και ο μοναδικός πανηγυρισμός του με την ολοκλήρωση των προσπαθειών του που τον έφεραν στην κορυφή των -107 κιλών, τον έχουν κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή και αγαπητό. 

Εκτός από την παρουσία του σε δημοφιλή εκπομπή του Channel 4, ο Μάμαλος δεν προλαβαίνει να δίνει συνεντεύξεις. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό που… επικαιροποίησαν δηλώσεις του από το 2004, τότε που σε μαθητές σχολείου του Περιστερίου, είχε ανοίξει την καρδιά του και είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στα παιδικά του χρόνια και οι οποίες τον υποχρέωσαν να σταματήσει το σχολείο.

Από τότε όμως και μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Ο Παύλος Μάμαλος, ο «αγαθός» γίγαντας της ελληνικής άρσης βαρών, διαθέτει απολυτήριο γυμνασίου, το οποίο θα του επιτρέψει να βρει μια δουλειά στο δημόσιο, κάτι που δεν τολμούσε να σκεφτεί πριν.

«Το 2004 προσπάθησα να μπω στο δημόσιο, όμως μου έλειπε το απολυτήριο γυμνασίου. Μπήκα σε διαδικασία να τελειώσω το σχολείο και τα κατάφερα. Ολοκλήρωσα το γυμνάσιο δεύτερης ευκαιρίας σε ηλικία 37 ετών κι ενώ τον ίδιο διάστημα γυμναζόμουν πρωί, μεσημέρι και βράδυ. Με ένα μικρό διάλειμμα για το σχολείο. Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερα», είπε στο Πρακτορείο Sport ο Παύλος Μάμαλος, ο οποίος αποκάλυψε και τους λόγους που δεν κατάφερε στο Λονδίνο να βρεθεί πιο ψηλά στην κατάταξη της κατηγορίας του.

«Ένα προβολέας, δίπλα στην κάμερα που βρισκόταν πάνω ακριβώς από τον αγωνιστικό πάγκο, με ενοχλούσε αφάνταστα. Ουσιαστικά αυτό ήταν το μοναδικό μου θέμα στο Λονδίνο. Τώρα, στο Ρίο, ενώ υπήρχε κάμερα στο ίδιο ακριβώς σημείο, δεν υπήρχε ο προβολέας και αυτό με βοήθησε σημαντικά για να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω τα κιλά που επιθυμούσα και τα κιλά που μπορούσα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αργυρός Παραολυμπιονίκης ο Πολυχρονίδης στο Ρίο

Σήκωσε την Ελλάδα στα χέρια του ο Μάμαλος – Χρυσό μετάλλιο στην άρση βαρών

Παύλος Μάμαλος: Στο σχολείο με έλεγαν ανάπηρο

Ο Μητσοτάκης για τον Μάμαλο: 238 κιλά σήκωσε ο γίγαντας Παύλος Μάμαλος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ