Live: Ισπανία-Χιλή 0-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Ισπανία-Χιλή 0-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Πολύ πρόωρα αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο η Ισπανία, η οποία ηττήθηκε με 2-0 από τη Χιλή και επιστρέφει… σπίτι παραδίδοντας το στέμμα της. Οι φούριας ρόχας για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών και η Χιλή πανηγύρισε μία σπουδαία και δίκαιη νίκη με τέρματα των Βάργκας (20’) και Αρανγκίς (43’). Μία νίκη που εξασφάλισε την πρόκριση των Χιλιανών στην επόμενη φάση του Μουντιάλ…

Η αποκαθήλωση των πρωταθλητών κόσμου έκανε κρότο!  Η παθιασμένη Χιλή νίκησε 2-0 και τους πέταξε εκτός διοργάνωσης. Απογοητευτικοί (και άδειοι) για δεύτερο ματς οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε.

 Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια είναι στο καναβάτσο. Η απίστευτη Χιλή δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να διαβάσει το παιχνίδι της μεγάλης αντιπάλου της και να χτυπήσει στις αδυναμίες της για να κατακτήσει μία πολύ μεγάλη νίκη με 2-0. Απογοητευτικοί για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι οι Ισπανοί είδαν τον κόσμο τους γύρω να γκρεμίζεται από μία άκρως παθιασμένη ομάδα. Διότι αυτή η νίκη όχι μόνο γκρέμισε τους πρωταθλητές κόσμου, αλλά χάρισε τη πρόκριση στην Χιλή, η οποία οδεύει προς ντέρμπι πρωτιάς με τους Ολλανδούς.

Όσο απεγνωσμένη ήταν η προσπάθεια της Ισπανίας για νίκη άλλη τόση αποφασιστικότητα πρόσθεσε στη ζυγαριά του ματς η Χιλή. Άντεξε στην αρχική πίεση των Ισπανών που μεταφράστηκε σε μόλις μία ευκαιρία του Τσάμπι Αλόνσο που εξουδετέρωσε ο Μπράβο.

Όπως και εναντίον της Αυστραλίας οι Χιλιανοί σκόραραν στην πρώτη αξιόλογη φάση που έφτιαξαν. Ο Σάντσες πέρασε ωραία στον Βάργκας που δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει από κοντά τον Κασίγιας. Αντίδραση στην πρώτη ψυχρολουσία οι Ισπανοί δεν κατάφεραν να βρουν, όσο κι αν το παίδεψαν.

Η μπάλα δεν έφτανε στους επιθετικούς ούτε με αίτηση κι έτσι έμειναν οι στημένες φάσεις, τις οποίες καθάρισε ο Μπράβο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά στο τέλος του πρώτου μέρους ο Κασίγιας έδιωξε ασταθώς το σουτ του Βάργκας και ο Αράνχες με ξερό σουτ νίκησε για δεύτερη φορά τον Ισπανό τερματοφύλακα. Έμοιαζε με ταφόπλακα στα όνειρα των Ισπανών για να πάρουν κάτι από το ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλοι περίμεναν την αντίδραση της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας. Οι προσπάθειες των «φούριας ρόχας» εξαντλήθηκαν στην τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μπουσκέτς σε κενό τέρμα. Ακολούθησαν κάποια σουτ τα οποία εξουδετέρωσε ο Μπράβο.

Ο νέος… Οτσόα είχε την καλύτερη επέμβαση στο μακρινό σουτ του Ινιέστα στο 85′. ΄Ήταν πιο φανερό και από τον ήλιο ότι πρόκειται για μία κουρασμένη ομάδα. Εκεί χτύπησε η Χιλή και με άψογη διαχείριση στο δεύτερο μέρος έκανε να δείχνει ορθολογική (ποδοσφαιρικά) μία τεράστια νίκη. Απογοήτευση οι Ισπανοί, συγκλονιστική η Χιλή!

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ