Λεμονής: Πάντα υπάρχει κίνητρο

Ο Ολυμπιακός αύριο (21:45) κόντρα στη Γιουβέντους στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ολοκληρώνει την παρουσία του στο Champions League. Όμως για να βρίσκεται και του χρόνου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα πρέπει να το πετύχει μέσω του πρωταθλήματος και αυτό τόνισε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Τάκης Λεμονής. Οι πρώτες δηλώσεις του προπονητή των «ερυθρολεύκων» είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι αδιάφορο βαθμολογικά αυτό το ματς για τον Ολυμπιακό και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι λίγο περίεργη η θέση μας, αλλά πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά αρκετά πράγματα. Το ένα είναι το πρεστίζ της ομάδας, το άλλο είναι οι βαθμοί που χρειαζόμαστε ως χώρα για να έχουμε ένα καλό πλασάρισμα στην UEFA. Στο μυαλό μας υπάρχει και το πρωτάθλημα, γιατί μέσω του πρωταθλήματος θα βγούμε στο Champions League. Είναι μία περίεργη κατάσταση, αλλά το κίνητρο σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι υψηλό για όλους μας. Δεν ανησυχώ ότι δεν θα έχουμε κάποιο κίνητρο. Θα μπούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αμέσως μετά αναφέρθηκε στην αυριανή αντίπαλο και τη νίκη της μέσα στη Νάπολη: «Το είδα το ματς. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει η Νάπολι, όμως μέσα στο μυαλό μου είχα το ότι η Γιουβέντους έχει μία “βαριά” φανέλα που σε τέτοιου είδους ματς μετράει πολύ. Αυτή είναι η Γιουβέντους, μια ομάδα μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην Ευρώπη. Σίγουρα είδαμε αρκετά πράγματα που στο αυριανό ματς θα είναι διαφορετικά ως προς τη διάταξη μέσα στο γήπεδο».

Στην ερώτηση αν μπορούσε να επιλέξει έναν παίκτη από την Γιουβέντους για να τον αποκλείσει, ποιος θα ήταν αυτός, απάντησε αστειευόμενος: «Γύρω στους έντεκα παίκτες», και πρόσθεσε: «Αστειεύομαι. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να διαλέξουμε έναν συγκεκριμένο παίκτη από τη Γιουβέντους. Είναι ένα πολύ καλό σύνολο ως ομάδα. Εμείς αυτό που περιμένουμε από την Γιουβέντους είναι ότι θα επιτεθεί, γιατί πρέπει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Δεν νομίζω να αφήσει τα πράγματα στο τι θα γίνει στο άλλο ματς. Περιμένουμε από την Γιουβέντους ότι θα θέλει να έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Στη δική μας αγωνιστική συμπεριφορά, δεν θα αλλάξουμε πολλά πράγματα σε σχέση με τα παιχνίδια που δώσαμε στο Champions League».

Για το αν αύριο επιλέξει ενδεκάδα με κλασικό σέντερ φορ, απάντησε: «Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό. Σε αυτό που στέκομαι είναι στη φιλοσοφία και στο στιλ παιχνιδιού που θα θέλουμε να κάνουμε».

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε αν θα κάνει κάποιο ροτέισον κόντρα στη Γιουβέντους και απάντησε: «Είπα προηγουμένως ότι θα πρέπει να βάλουμε στη ζυγαριά και κάποια άλλα πράγματα, όπως είναι το πρωτάθλημα. Μέσω του πρωταθλήματος θα ξαναπάμε στο Champions League. Σίγουρα το σκέφτομαι κάπως έτσι».

Για την κατάσταση των Οφόε και Εμενίκε, ο Λεμονής είπε: «Ο Οτζίτζα είναι καλά και υπολογίζεται για το ματς. Ο Εμενίκε είναι λίγο δύσκολο. Έχει κάνει δυο-τρεις προπονήσεις με την ομάδα και έχει λείψει πολύ καιρό. Θα δούμε μετά τη σημερινή προπόνηση κάποια πράγματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ