La Liga: Πέρασε από το Βίγκο η Ρεάλ – Εύκολη νίκη για την Ατλέτικο – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ευκαιρία να ηρεμήσει μετά τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” κι εκμεταλλευόμενη τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων, πέρασε από το Βίγκο με 2-1 επί της Θέλτα κι οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε “αγκάλιασε” ακόμη περισσότερο τον τίτλο της La Liga.

Ο Καρίμ Μπενζεμά εκτέλεσε τρία πέναλτι (19΄,64΄,69΄), ευστόχησε στα πρώτο και στο τρίτο (στο δεύτερο νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ) και οι “μερένγκες” ανέβασαν τη διαφορά στο +12 από την Σεβίλη, η οποία για να διατηρήσει κάποιες ελάχιστες ελπίδες για να καλύψει τη διαφορά από τη “Βασίλισσα” θα πρέπει το βράδυ της Κυριακής (3/04, 22:00) να περάσει το εμπόδιο της εξαιρετικά φορμαρισμένης επί των ημερών του Τσάβι, Μπαρτσελόνα, στο “Καμπ Νόου”.

Φέλιξ και Σουάρες “υπέγραψαν” τη νίκη της Ατλέτικο

Ο “αναγεννημένος”, Ζοάο Φέλιξ και ο Λουίς Σουάρες “υπέγραψαν” τη νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης στο “Μετροπολιτάνο” με 4-1 επί της Αλαβές, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της La Liga.

Σε μία περίοδο που οι “ροχιμπλάνκος” χρειάζονται όσο τίποτα τις νίκες για να παραμείνουν μέχρι τέλους στο παιχνίδι της εξόδου στο Champions League της επόμενης περιόδου, ο Πορτογάλος διεθνής στράικερ, Ζοάο Φέλιξ, συνεχίζει να σκοράρει… κατά ριπάς και με πέντε γκολ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχει βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Απόψε άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα και “σφράγισε” το “τρίποντο” λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, ενώ το “κλειδί” της νίκης για την ομάδα της πρωτεύουσας ήταν η κίνηση του Ντιέγκο Σιμεόνε να ρίξει στον αγώνα τον Λουίς Σουάρες στο 61΄ αντί του Γκριεζμάν.

Ο Ουρουγουανός στράικερ φρόντισε να δικαιώσει τον Αργεντινό για την επιλογή του, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 75΄ με πέναλτι (είχε ισοφαρίσει προσωρινά η Ντεπορτίβο με τον Εσκαλάντε στο 63΄), ενώ στο 90΄ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα”.

Η ουραγός της βαθμολογίας Λεβάντε νίκησε με 2-0 τη Βιγιαρεάλ, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, και πήρε «οξυγόνο» για να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Μοράλες στο 69ο και στις καθυστερήσεις.

Νωρίτερα, η Χετάφε νίκησε με 1-0 τη Μαγιόρκα και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 82ο λεπτό με πέναλτι του Μπόρχα Μαγιοράλ.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής της La Liga:

Χετάφε-Μαγιόρκα           1-0 (82′ πεν. Μαγιοράλ)

Λεβάντε-Βιγιαρεάλ         2-0 (69′, 90’+ Μοράλες)

Θέλτα-Ρεάλ Μαδρίτης       1-2 (53΄ Νολίτο – 19΄πεν,69΄πεν. Μπενζεμά)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Αλαβές  4-1 (11΄,82΄ Ζοάο Φέλιξ, 75΄πεν, 90΄ Σουάρες – 63΄ Εσκαλάντε)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Έλτσε    3/4
Μπέτις-Οσασούνα           3/4
Γρανάδα-Ράγιο Βαγεκάνο    3/4
Βαλένθια-Κάντιθ           3/4
Μπαρτσελόνα-Σεβίλη        3/4
Σοσιεδάδ-Εσπανιόλ         4/4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες)

Ρεάλ Μαδρίτης      66
Σεβίλη             57
Ατλέτικο Μαδρίτης  57 -30αγ.
Μπαρτσελόνα        54 -28αγ.
Μπέτις             50
Σοσιεδάδ           48
Βιγιαρεάλ          45 -30αγ.
Αθλέτικ Μπιλμπάο   41
Βαλένθια           40
Οσασούνα           38
Θέλτα              36
Εσπανιόλ           36
Ράγιο Βαγιεκάνο    32 -28αγ.
Έλτσε              32
Χετάφε             32 -30αγ.
Γρανάδα            28
Κάντιθ             27
Μαγιόρκα           26 -30αγ.
Αλαβές             22 -30αγ.
Λεβάντε            22 -30αγ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ