Κύπελλο Γερμανίας: Η Ντόρτμουντ διέσυρε τη Λειψία και σήκωσε πανηγυρικά την κούπα – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στη μονομαχία με τη Λειψία, καθώς επικράτησε με 4-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και αναδείχθηκε κυπελλούχος Γερμανίας.

Αυτή ήταν το πέμπτο Κύπελλο που κατακτά στην ιστορία της η Ντόρτμουντ, πετυχαίνοντας παράλληλα και την έκτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Τέρζιτς ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μόλις στο 5′, με τον Νταχούντ να βρίσκει τον Σάντσο από τα αριστερά και ο Άγγλος με τρομερό φαλτσαριστό σουτ «νίκησε» τον Γκουλάσι για το 0-1.

Η Λειψία πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε ευκαιρία με τον Σάμπιτσερ στο 22′ και έξι λεπτά αργότερα η Ντόρτμουντ «χτύπησε» για δεύτερη φορά. Ο Χάαλαντ πάτησε στην περιοχή, απέφυγε ωραία τον Ουπαμεκανό και με δυνατό σουτ σημείωσε το 0-2 στο 28′. Οι παίκτες του Νάγκελσμαν έχασαν νέα ευκαιρία στο 39′ με τον Σάμπιτσερ να στέλνει άουτ την μπάλα, αλλά οι Βεστφαλοί δεν έριξαν ρυθμούς και πέτυχαν το 0-3 στις καθυστερήσεις, με τον Σάντσο να «νικάει» τον Γκουλασί για δεύτερη φορά στο ματς και να… καθαρίζει από νωρίς τον τελικό. Ο Νάγκελσμαν έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο και με την έναρξη οι «ταύροι» άγγιξαν το γκολ.

Η μπάλα, ωστόσο, μετά το πλασέ του Ενκουνκού σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 66ο λεπτό ο Τοργκάν Αζάρ έχασε μοναδική ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή σε… κενή εστία. Η Λειψία μείωσε (1-3) στο 71ο με τον «κεραυνό» εκτός περιοχής από τον Ντάνι Όλμο.

Μάλιστα έφτασε κοντά και στο 2-3, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη λανθασμένη συνεννόηση του Σάντσο με τον Μπούρκι. Αντίθετα, ήρθε ο Χάαλαντ στο 87ο λεπτό να πετύχει κι αυτός το δεύτερό του γκολ στην αναμέτρηση. Αν και γλίστρησε, αυτό δεν τον εμπόδισε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 1-4!

ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Μουκιέλε (62′ Λάιμερ), Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ, Καμπλ (62′ Φόρσμπεργκ), Ζάμπιτσερ, Όλμο, Αϊνταρά (70′ Χένρικς), Σέρλοτ (46′ Πόουλσεν), Χουάνγκ (46′ Ενκουνκού).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Μπούρκι, Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν, Μπέλινγχαμ (46′ Αζάρ), Ρόις, Νταχούντ (76′ Ντιλέινι), Σάντσο (89′ Μενιέ), Χάαλαντ.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ