Κόσοβο-Ελλάδα 1-2 (ΤΕΛΙΚΟ)

Αν και στο τέλος έκανε τα εύκολα δύσκολα, η Εθνική ομάδα επικράτησε με σκορ 1-2 του Κοσόβου και πανηγύρισε έτσι την πρώτη της νίκη στο Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν σοβαρό και πειθαρχημένο, πέτυχε τα γκολ που του έλειψαν κόντρα στη Σλοβενία (είναι μαζί στην κορυφή του ομίλου), με τους Λημνιό και Σιόβα να πετυχαίνουν τα γκολ του αγώνα.

O αγώνας:

Στην αρχή του αγώνα η Εθνική πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με τον Λημνιό, να βρίσκει τα δίχτυα με διπλή προσπάθεια στα 100’’. Τα πλάνα των δύο προπονητών διαφοροποιήθηκαν αισθητά με το «καλημέρα» με τον Φαν Σιπ να βλέπει ότι πλέον το παιχνίδι ήταν ραμμένο στα μέτρα της ομάδας του. Που είχε απέναντί της έναν ομολογουμένως κατώτερο αντίπαλο, παρότι οι παίκτες της δεν είναι τόσο άσημοι όσο πιστεύουν πολλοί.

Η Ελλάδα, λοιπόν, είχε πρωταρχικό στόχο να προστατέψει το 0-1 μέχρι την ανάπαυλα σε πρώτη φάση και ει δυνατόν να το διευρύνει. Τα κατάφερε σχεδόν σβηστά. Δίχως να ιδρώσει πολύ, χωρίς να φορτσάρει, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και αψεγάδιαστη η εικόνα της. Είχε δύο φάσεις για να ζευγαρώσει τα τέρματά της, αλλά «έφαγε» και δύο. Στο συρτό σουτ του Μπακασέτα στο 16’ και πιο πολύ στις καθυστερήσεις, όταν ο Γιαννούλης πάτησε καλά μέσα στην περιοχή, αλλά αστόχησε με συρτό σουτ.

Στην αντίπερα όχθη, υπήρχε στο 11’ η ευκαιρία με τον Ζελένι να φεύγει στην κόντρα και να μην κάνει το τελείωμα που θα επιθυμούσε, ενώ λίγο μετά ο Μπάρκας μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Νούχιου. Στις καθυστερήσεις έπειτα από καλή ανάπτυξη των γηπεδούχων, ο Χαλίμι έπιασε διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση και αστόχησε. Στα αρνητικά ήταν και η απώλεια του Σταφυλίδη στο 40’, αφού πλήρωσε το γλίστρημά του, με το οποίο χτύπησε στον ώμο.

Ακόμη πιο… σβηστά έφερε εις πέρας το έργο της στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα. Πετυχαίνοντας κι άλλο γρήγορο γκολ, όχι βέβαια από τα… αποδυτήρια αυτήν τη φορά, ουσιαστικά αγκάλιασε τη νίκη από το 51’. Σε μια από τις όχι και τόσες συχνές περιπτώσεις που το κόρνερ με πάσα φέρνει άμεσα αποτελέσματα, ο Γιαννούλης έκανε γέμισμα από τον άξονα και ο Σιόβας κοντρόλαρε με στυλ μέσα στην περιοχή προτού εκτελέσει τον Ουικάνι από κοντά.

Ο Ελβετός τεχνικός, Μπερνάρ Σαλάν, έκανε μαζεμένες αλλαγές στη συνέχεια κι έπαιξε όλα του τα χαρτιά μέχρι το 58’, αλλά το ανακάτεμα της τράπουλας φάνηκε να μην φέρνει αποτελέσματα σε πρώτη φάση. Κι όλα έδειχναν να κυλάνε εξαιρετικά για την Ελλάδα. Μέχρι το 82’, που η σέντρα του Χαντερτζιονάι προκάλεσε πρόβλημα στον Μπάρκα, ο οποίος με την επέμβασή του, έστρωσε την μπάλα στον Μπέρνατ Μπερίσα, που μείωσε από κοντά στο τελικό 1-2.

Οι συνθέσεις της αναμέτρησης:

ΚΟΣΟΒΟ (Μπερνάρ Σαλάντ): Ουικάνι, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντέργιοναι, Χαλίμι, Ντρέσεβιτς, Μπερίσα, Τσέλινα, Νουχίου, Ζένελι.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σταφυλίδης (39′ Σιόβας), Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης (60′ Μασούρας), Κουλούρης (83′ Μάνταλος).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ