Κατέκτησε το Τόκιο ο Κύργιος – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νικ Κύργιος επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον David Goffin στον τελικό του Rakuten Japan Open Tennis Championships, για να κατακτήσει τον 3ο τίτλο της καριέρας του στο Τόκιο. Ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός έκανε το 3/3 σε τελικούς στο 2016 και αύριο θα ανεβεί για πρώτη φορά στο Νο. 14 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Νικ Κύργιος πέτυχε 25 άσους και έσβησε τα 11 από τα 12 break points που αντιμετώπισε, για να επιβληθεί του David Goffin με 4-6, 6-3, 7-5, σε έναν πολύ κλειστό τελικό στο Τόκιο και να γίνει ο νέος πρωταθλητής του Rakuten Japan Open Tennis Championships.

O 21χρονος Ελληνοαυστραλός κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας του και ταυτόχρονα έκανε το 3/3 σε τελικούς στο 2016. Νωρίτερα φέτος είχε κερδίσει το Open 13 στη Μασσαλία και το Atlanta Tennis Championships στην Ατλάντα. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς σε 3-1, ενώ αυτός ήταν ο σημαντικότερος τίτλος του, πρώτος σε διοργάνωση της σειράς ATP World Tour 500.

Ο Goffin έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 7ο game και προηγήθηκε με 4-3. Στη συνέχεια έσβησε δύο break points και κράτησε το σερβίς του για το 5-3, ενώ στο 10ο game κράτησε ευκολότερα το σερβίς και έγραψε το 6-4 στο εναρκτήριο σετ,που είχε διάρκεια 37 λεπτά.

Ο Κύργιος “έσπασε” για πρώτη φορά τον Βέλγο νωρίς στο 2ο σετ και “ξέφυγε” με 4-1. Ανέβασε τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς, έβγαλε 11 άσους και έσβησε 5/5 break points, για να κλείσει το σετ στα 9 games, με 6-3.

Πολύ πιο κλειστό ήταν το 3ο σετ, στο οποίο πάντως ο 21χρονος έδειχνε να έχει το πάνω χέρι και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες για break. Στο μεταξύ ο Ελληνοαυστραλός συνέχισε να έχει τρομερό πρώτο σερβίς, βγάζοντας 5 άσους και κερδίζοντας τους 23 από τους 28 πόντους στα πρώτα του σερβίς.

Το “χρυσό” break για τον Νικ ήρθε στο 11ο game, χάρη στο οποίο προηγήθηκε με 6-5. Ήταν το πρώτο του προβάδισμα στο σετ, αλλά και το ουσιαστικότερο. Λίγο μετά σέρβιρε επιτυχημένα για τον τίτλο, “κλειδώνοντας” τη νίκη του με τον 25ο άσο του στον αγώνα. 

 

Ο Κύργιος έχασε μόνο ένα σετ αυτή την εβδομάδα στο Τόκιο και ήταν πολύ σοβαρός, δείχνοντας πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του κόσμου. Ήδη δείχνει να μένει σταθερά στο Top 15 και από αύριο θα είναι στο Νο. 14 του κόσμου, για πρώτη φορά στην καριέρα του, καθώς θα ξεπεράσει τον μεγάλο David Ferrer.

O Kύργιος βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 38-14, ενώ έγινε ο 5ος παίκτης που έχει κερδίσει 3 ή περισσότερους τίτλους στο 2016, μετά από τους Novak Djokovic (7), Andy Murray (4), Stan Wawrinka (4) και Dominic Thiem (4).

Χωρίς να υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, ο Ελληνοαυστραλός θα ταξιδέψει για την Κίνα και τη Σαγκάη, όπου θα φιλοξενηθεί το σπουδαιότερο τουρνουά του Asian Swing, το Shanghai Rolex Masters. Δεν είχε και την ευκολότερη κλήρωση, καθώς στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο Sam Querrey. 

Στην αντίπερα όχθη, ο David Goffin έχασε τον 4ο συνεχόμενο τελικό του σήμερα και παρόλο που έχει παίξει σε 6 τελικούς έχει παραμείνει στους 2 τίτλους. Έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που κατέκτησε τον τελευταίο του, στη Μετς της Γαλλίας, τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ο 25χρονος Βέλγος αναμένεται να κερδίσει δυο θέσεις και να ανεβεί στο Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα. Στη Σαγκάη είχε πιθανότατα την χειρότερη δυνατή κλήρωση, καθώς στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον καλύτερο unseeded παίκτη αυτή τη στιγμή, Juan Martin Del Potro.

 

Πηγή:tennisnews.gr

 

Διαβάστε επίσης

Η βολή της Κορακάκη που της χάρισε το αργυρό μετάλλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Η Κορακάκη στο Facebook: Είμαι πιο ευτυχισμένη από ποτέ

 

σχολίασε κι εσύ