Η Ρεάλ άλωσε… το Καμπ Νου

Η Ρεάλ άλωσε… το Καμπ Νου

Η παρέα του Πορτογάλου τεχνικού παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, καθώς εξαφάνισε τον Λιονέλ Μέσι, και έχοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε μεγάλα κέφια, ταπείνωσε τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα τον αποκλεισμό τους από τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ουσιαστική η Ρεάλ, προσπάθησε να «ξυπνήσει» η Μπαρτσελόνα

Σε ένα πολύ όμορφο πρώτο ημίχρονο, με πολλές φάσεις και πολύ καλό ρυθμό, η Ρεάλ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα στο σκορ με 1-0. Η «βασίλισσα» στο πρώτο μέρος ήταν ανώτερη από τους γηπεδούχους με τον Ζοζέ Μουρίνιο να νικάει κατά κράτος τον Ζόρντι Ρόουρα. Η άμυνα της Ρεάλ ήταν… δαγκάνα καθώς απειλήθηκε ελάχιστα από τους Καταλανούς, ενώ στο επιθετικό κομμάτι ήταν κίνδυνος-θάνατος για τον Πίντο με τις αντεπιθέσεις της.

Η Μπαρτσελόνα απείλησε για πρώτη φορά στο 2ο μόλις λεπτό. Μετά από σέντρα του Πέδρο από τα δεξιά, ο Μέσι έγινε ο κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ αλλά η δεν βρήκε στόχο για λίγα εκατοστά. Η Ρεάλ μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όπου είχε κυρίως παθητικό ρόλο, ανέβασε τον ρυθμό της και βγήκε στην αντεπίθεση.

Στο 12ο λεπτό, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπήκε μέσα στην περιοχή της Μπαρτσελόνα με τον Πικέ να έχει αναλάβει το μαρκάρισμα του. Ο Πορτογάλος απέφυγε περίτεχνα τον Ισπανό αμυντικό ο οποίος τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρονάλντο ο οποίος ευστόχησε από τα 11 βήματα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια οι «μπλαουγκράνα» προσπαθούσαν να ξεπεράσουν το σοκ του τέρματος που δέχθηκαν με την ομάδα του Μουρίνιο να εκμεταλλεύεται την σύγχυση των αντιπάλων. Οι «μερένχες» έκλεβαν μπάλες και έβγαιναν συνεχώς στην αντεπίθεση «βασανίζοντας» την αντίπαλη άμυνα. Όμως τα σουτ του Ρονάλντο στο 21’και στο 23΄δεν κατάφεραν να καταλήξουν στα δίχτυα.

Στο 39ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία τους να ισοφαρίσουν. Ο Μέσι ανέλαβε εκτέλεση φάουλ από καλή θέση με την μπάλα να περνάει για χιλιοστά άουτ και με τον Λόπεθ να έχει μείνει «άγαλμα».

Ήταν «βασίλισσα»

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ ήταν η απόλυτη κυρίαρχος μέσα στον αγώνα, καθώς δεν άφησε την Μπαρτσελόνα να πάρει ανάσα ασκώντας της πίεση σε κάθε εκατοστό του γηπέδου έχοντας τα ηνία του ματς. Από την άλλη πλευρά οι Κατάλανοι προσπαθούσαν να βρουν λύσεις αλλά η ομάδα του Ζοζέ Μουρινίο ήταν άριστα διαβασμένη κατακτώντας δίκαια μία πανηγυρική πρόκριση.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να ισοφαρίσει γρήγορα αλλά το σουτ του Πέδρο στο 53’ απέκρουσε εντυπωσιακά ο Λόπεθ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ρεάλ έκανε το 2-0. Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να μπουν μέσα στην περιοχή της Ρεάλ, οι αμυντικοί της όμως απομάκρυναν στέλνοντας την μπάλα στον Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής με ένα εντυπωσιακό σπριντ μπήκε μέσα στην περιοχή και με απίστευτη ντρίμπλα «ξάπλωσε» τον Πουγιόλ, σούταρε με τον Πίντο να αποκρούει αλλά έστειλε την μπάλα στον Ρονάλντο, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0.

Οι «μπλαουγκράνα» προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι «μερένχες» έκαναν το 3-0 στο 68’ βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα είχαν οι γηπεδούχοι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Βαράν πήρε την κεφαλιά κάνοντας το 3-0.

Το μόνο που κατάφερε η Μπαρτσελόνα ήταν να σημειώσει το γκολ της τιμής στο 89’. Μετά από κάθετη πάσα του Ινιέστα, ο Ζόρντι Άλμπα έκανε το πλασέ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους παίκτες της Ρεάλ να πανηγυρίζουν έξαλλα μία σπουδαία νίκη-πρόκριση μέσα στο Καμπ Νου, ενώ από την άλλη οι Κατάλαλοι αποχώρησαν με σκυμμένα κεφάλια.

 

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ