Η κριτική του Μίτσελ στον Κασάμι

Η κριτική του Μίτσελ στον Κασάμι

 

Πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση και την ευρεία νίκη του Ολυμπιακού επί του Πανθρακικού παρουσιάστηκε ο Μίτσελ, μιλώντας με εγκωμιαστικά σχόλια για τους παίκτες του. Την ίδια στιγμή, ο προπονητής του Ολυμπιακού, απάντησε σε ερώτηση Ελβετού δημοσιογράφου για τον Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος δεν έκρυψε ότι περιμένει μεγαλύτερη ομαδικότητα από τον διεθνή άσο.

Η συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ:

Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού που είχε τόσες πολλές ευκαιρίες για γκολ. Άρα το ερώτημα είναι, τι διαφορετικό έκανε ο Ολυμπιακός από τα άλλα παιχνίδια;

«Ναι, ήταν το παιχνίδι με τα περισσότερα κατεβάσματα και τις περισσότερες δημιουργίες για επίθεση. Δεν θα σταθώ μόνο στο ότι μπήκαν πολλά γκολ, αλλά και στο ότι από την αρχή είχαμε πάρα πολλές επιθέσεις και ευκαιρίες για γκολ. Δεν ήταν το μοναδικό παιχνίδι που είχαμε τόσες πολλές επιθέσεις, όμως, θυμάμαι π.χ. το ματς με την Βέροια όπου είχαμε πολλές φάσεις, αλλά όχι την ανάλογη επιτυχία. Μας είναι δύσκολο να έχουμε τόσο μεγάλη επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε την ομάδα μας να παίζει έτσι σήμερα. Παίξαμε πολύ καλά. Και οι παίκτες που αγωνίστηκαν και οι οποίοι συνήθως δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής, έπαιξαν καλά και είμαστε χαρούμενοι γι αυτό. Ιδιαιτέρως με τους Διαμαντάκο, Μπουχαλάκη και Γιαννούλη είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».

Ένα στοιχείο που έπαιξε ρόλο ήταν ίσως η γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας σε Αφελάι και Ντοσεβί, ώστε να πατάνε και περισσότερο στην περιοχή;

«Ναι, η ιδέα ήταν να παίξουμε με γρήγορες μπαλιές. Το γεγονός ότι ο Μιλιβόγεβιτς, ο Μπουχαλάκης και ο Τσόρι περνούσαν πολύ γρήγορα την μπάλα, είχε ως αποτέλεσμα να φαίνεται ότι κάναμε περισσότερα κατεβάσματα και μάλιστα πολύ πιο εύκολα. Ξέραμε ότι αυτό το τρίγωνο και οι συνεχείς μπαλιές που έδιναν, βοήθησαν πολύ. Ξέραμε ότι αν ήταν καλά τοποθετημένοι, θα βοηθούσαν πολύ το παιχνίδι και έτσι έγινε».

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για το γεγονός ότι τέσσερα από τα πέντε γκολ τα πέτυχαν Έλληνες ποδοσφαιριστές και γενικότερα ένα σχόλιο για την απόδοση όλης της ομάδας.

«Πάντα έλεγα ότι μακάρι αυτή η ομάδα να έχει περισσότερους Έλληνες στο μέλλον. Όμως το ποδόσφαιρο δεν ζει μόνο από Έλληνες. Αν και μπορεί να το κάνει πολύ καλά όπως σήμερα. Στην αρχή ξεκινάμε με Έλληνες ποδοσφαιριστές και μετά θα θέλουμε Έλληνες προπονητές… Σε κάθε περίπτωση οι Έλληνες έδειξαν την ικανότητά τους και για αυτό βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Να συνεχίσουν έτσι, είναι πολύ πιο εύκολο να τους υπολογίζουμε περισσότερο όχι γιατί είναι Έλληνες, αλλά γιατί παίζουν καλά».

Γιατί δεν έπαιξε σήμερα ο Κασάμι; Πώς τον έχετε δει μέχρι στιγμής; (σ. ερώτηση Ελβετού ρεπόρτερ).

«Σήμερα δεν έπαιξε ο Κασάμι, γιατί υπήρχε άλλος παίκτης να παίξει στη θέση του. Σε κάθε περίπτωση συνεχώς λέω ότι σε αυτή την ομάδα θα παίζει μόνο αυτός που θέλει να παίζει ομαδικά και δεν θα κάνουμε για κανέναν εξαίρεση, ακόμα κι αν αυτός ο ποδοσφαιριστής λέγεται Κασάμι. Αν κάποια στιγμή ο προπονητής της Εθνικής Ελβετίας δεν τον επιλέξει, τότε θα έχει τους λόγους του».

 

Πηγή pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ