Η ΑΕΚ έστειλε τον ΠΑΟΚ στο Conference και τον Ολυμπιακό στο Europa League – Τα δύο σενάρια για τα playoff

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και έκανε το νταμπλ, με το αποτέλεσμα αυτό να στέλνει τον τρίτο της Super League, Ολυμπιακό, στο Europa League και αντιστοίχως τον ΠΑΟΚ στο Conference.

Η αγωνιστική δράση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε για φέτος, με την ΑΕΚ να κατακτά και το Κύπελλο στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον ΠΑΟΚ, κάνοντας έτσι το νταμπλ για την αγωνιστική σεζόν 2022-23.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι οι δύο ομάδες που περίμεναν αυτό το ματς για να μάθουν τη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχουν του χρόνου στην Ευρώπη, πλέον γνωρίζουν το μέλλον τους.

Ο Ολυμπιακός, τρίτος στη Super League, παίρνει το «καλό» ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα ξεκινήσει μίνιμουμ από τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Επιπλέον, μπορεί να «ανέβει» έναν ακόμη γύρο και να ξεκινήσει από τα play-off της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αν «βολέψουν» κάποια άλλα ευρωπαϊκά αποτελέσματα.

Η Ίντερ κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας και μείωσε τις ελπίδες του Ολυμπιακού για την απευθείας παρουσία του στα Play Offs του Europa League. και πλέον απομένουν δύο σενάρια για τους «ερυθρόλευκους».

Το πρώτο σενάριο

Η Ίντερ παραμένει ρυθμιστής για ενδεχόμενη παρουσία του Ολυμπιακού στα Play Offs του Europa League, αφού σε περίπτωση κατάκτησης του Champions League, οι «νερατζούρι» θα δώσουν το παρών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την επόμενη σεζόν και παράλληλα θα αφήσουν το εισιτήριο του Europa League.

Σε αυτή την περίπτωση, το εισιτήριο του Europa League πηγαίνει στην Ολλανδία, η οποία προβιβάζει την εκπρόσωπό της στους ομίλους και η εκπρόσωπος της Ελλάδας παίρνει τη θέση της στα play offs.

Το δεύτερο σενάριο

Ρυθμιστής στο δεύτερο σενάριο που αφορά τους «ερυθρόλευκους» είναι η Ρόμα, αφού αν η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, κατακτήσει το Europa League θα δώσει το παρών του χρόνου στους ομίλους του Champions League.

Το εισιτήριο Europa League που κέρδισαν οι «Τζιαλορόσι» μέσω πρωταθλήματος αφαιρείται από την Ιταλία και πηγαίνει στην Ολλανδία, η οποία προβιβάζει την εκπρόσωπό της στους ομίλους και η εκπρόσωπος της Ελλάδας παίρνει τη θέση της στα playoffs.

Αντιθέτως, ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον Β’ προκριματικό γύρο του Conference League, όπως και ο Άρης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ