Γιάννης Αντετοκούνμπο: 10 αριθμοί που τον… οδήγησαν στον τίτλο του MVP

Τα κορυφαία ΜΜΕ στον κόσμο κάνουν αναφορές και παρουσιάζουν αφιερώματα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που χθες αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή σεζόν MVP στο ΝΒΑ.

H επίσημη ιστοσελίδα των Μιλγουόκι Μπακς σχετικά με το «το δεύτερο ιστορικό βραβείο MVP», παρέθεσε 10 κορυφαίους αριθμούς που χαρακτηρίζουν αυτήν την πορεία του Έλληνα σούπερ σταρ προς την κουφή.

25. Ο Giannis ενώνεται μαζί με τους ΛεΜπρον (Τζέιμς) και Καρίμ (Αντμπντουλ Τζαμπάρ) ως οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία του NBA που έχουν περισσότερα από ένα βραβεία MVP μέχρι την ηλικία των 25 ετών.

1. Ο Giannis ήταν σχεδόν ομόφωνη επιλογή ως MVP, έλαβε 85 από τις 101 πρώτες θέσεις. Σε άλλα 16 ψηφοδέλτια, ήταν δεύτερος.

30.4. Ο Giannis είχε κατά μέσο όρο τα λιγότερα λεπτά ανά παιχνίδι οποιουδήποτε MVP στην ιστορία του πρωταθλήματος. Το προηγούμενο χαμηλότερο ήταν 32,7 από τον Στεφ Κάρι το 2014-15, με τον Giannis στο 32,8 το 2018-19. Τα 30,4 λεπτά ανά παιχνίδι φέτος ήταν επίσης ο χαμηλότερος αριθμός από την πρώτη σεζόν του.

3. Ο Giannis ενώνεται με τους Μάικλ Τζόρνταν και Χακίμ Ολάζουον ως τους μοναδικούς παίκτες που κέρδισαν τις διακρίσεις MVP και DPOY (κορυφαίου αμυντικού) την ίδια σεζόν.

34.9. Ο Giannis είχε κατά μέσο όρο 34,9 πόντους ανά 36 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι σημείωσε περισσότερους πόντους ανά λεπτό από οποιονδήποτε στο πρωτάθλημα, ακόμη περισσότερο από τον Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος είχε κατά μέσο όρο 34,3 πόντους ανά παιχνίδι και έφτασε τους 33,9 πόντους ανά 36 λεπτά.

17.5. Ο Giannis ηγήθηκε σε πόντους για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, κατά μέσο όρο 17,5 για τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο από τότε που ο Σκίλ το 2002-03 είχε

19.6, ενώ ελέγχοντας τα λεπτά ανά παιχνίδι, ο Giannis είναι μπροστά.

31.9. Ο Giannis σημείωσε το μεγαλύτερο PER (βαθμολογία απόδοσης παίκτη )στην ιστορία του NBA.

51-12. Ο Giannis οδήγησε τους Bucks στο καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος. Οι Μπακς πήγαν

51-12 στα 63 παιχνίδια του, το καλύτερο ρεκόρ της ομάδας και κάθε παίκτη στο πρωτάθλημα.

13.6. Ο Giannis τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα σε ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

34. Οπότε, για να ανακεφαλαιώσουμε, MVP, DPOY, καλύτερος PER στην ιστορία του πρωταθλήματος, αναμφισβήτητα ο καλύτερος ριμπάουντερ στο πρωτάθλημα, ο πιο παραγωγικός σκόρερ στο πρωτάθλημα, και ο καλύτερος παίκτης στην καλύτερη ομάδα του NBA.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ