Για το θαύμα η Ρεάλ

Για το θαύμα η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ψάχνοντας τρόπο να ανατρέψει το 4-1 του πρώτου αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε τρομερές επιθετικές αρετές.

Έτοιμη να επιστρέψει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 1997 είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ, που το 4-1 του πρώτου αγώνα την καθιστά το φαβορί για πρόκριση. Φυσικά, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα πέσει χωρίς μάχη. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά η οπτική του 13ου τελικού της ιστορίας της της δίνει έξτρα ώθηση! Η τελευταία φορά, άλλωστε, που αποκλείστηκε σε ημιτελικό, ήταν το 1981.  

Η μοναδική ομάδα πάντως που προκρίθηκε έχοντας χάσει με 4-1 είναι η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, η οποία στη συνέχεια είχε κερδίσει με 4-0 την Μίλαν! Στο ματς για τους ομίλους στην Ισπανία η Ντόρτμουντ δέχτηκε μεγάλη πίεση και για τον Γκουντογκάν η λύση είναι οι συμπαίκτες είναι να ψάξουν περισσότερο τις μακρινές πάσες και να εκμεταλλευτούν τον, έτσι ώστε να μην δίνουν τη δυνατότητα στη Ρεάλ Μαδρίτης να κλέβει μπάλες και να ασκεί πίεση.

Το σίγουρο είναι ότι πηγαίνουν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας διαβασμένοι και έτοιμη για μια μεγάλη πρόκριση! Φυσικά, το πρόσωπο της αναμέτρησης είναι ο Ρόμπερτο Λεβαντόφσκι, ο οποίος με τα τέσσερα γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι του Μπερναμπέου έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει καρέ με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο Άνχελ Ντι Μαρία αναμένεται να επιστρέψει στην 11άδα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η γέννηση της κορούλας του πριν από μερικές μέρες είχε ως αποτέλεσμα να μείνει στον πάγκο στο παιχνίδι της Γερμανίας. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος στο πρώτο ματς σκόραρε το 50ο του γκολ στη διοργάνωση, έχασε το ντέρμπι της Μαδρίτης με την Ατλέτικο, ωστόσο δύσκολα θα λείψει από το μεγάλο παιχνίδι, καθώς προπονήθηκε την Τρίτη. 

Στην κορυφή της επίθεσης ο Πορτογάλος αναμένεται να επιλέξει τον Γκονσάλο Ιγουαΐν, ενώ ο Μίκαελ Εσιέν επιστρέφει και είναι πιθανόν να πάρει θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Αρμπελόα και Μαρτσέλο παραμένουν τραυματίες, ενώ αρκετοί ξεκουράστηκαν, αφού ο Mou έκανε οκτώ αλλαγές για το παιχνίδι με τους ροχιμπλάνκος, καθώς μόνο ο Ντιέγκο Λόπεθ, ο Σάμι Κεντίρα και ο Πέπε διατήρησαν τις θέσεις τους.

Για τον Γίργκεν Κλοπ, τα πράγματα είναι λίγο-πολύ απλά. Ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ίδια ομάδα που έφερε την τεσσάρα στο Signal Iduna Park και σκόρπισε τους Μαδριλένους! Οι Βεστφαλοί, άλλωστε, έχουν δείξει ότι είναι κίνδυνος-θάνατος και στα εκτός έδρας, παίζοντας με εξαιρετική τακτική και γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο Λούκας Πίσζτσεκ πονάει, ωστόσο είναι πιθανόν τελικά να καταφέρει να δώσει το παρών.  

Ο Ιλκχάι Γκουντογκάν, ο οποίος έκανε τρομερή δουλειά στο πρώτο ματς, αλλά και το πρόσωπο των ημερών, Μάριο Γκέτσε, αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμών, ωστόσο ξεκουράστηκαν στο παιχνίδι με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και αναμένεται να ξεκινήσουν. Γενικώς στο παιχνίδι με την ομάδα του Ντίσελντορφ, όπου η Μπορούσια κέρδισε με 1-2 ξεκουράστηκαν αρκετοί ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να είναι πανέτοιμοι για το Σαντιάγο Μπερναμπέου.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ