F1 – Grand Prix Μεξικό: Άπιαστος ο Μαξ Φερστάπεν στα ελεύθερα δοκιμαστικά!

Ο οδηγός της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος όλων στο FP1, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο. Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε το ίδιο ακριβώς, λίγη ώρα μετά και στο FP2, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και έφυγε, για τάκος στο γκαράζ της ομάδας του.

Πρόβλημα η Ferrari

Ουσιαστικά η Παρασκευή ήταν ένα one man show με τον Μαξ Φερστάπεν να πετάει στη πίστα του γκραν πρι του Μεξικού. Είχε ένα απροβλημάτιστο μεσημέρι και ένα ακόμα, πιο απροβλημάτιστο απόγευμα, σημειώνοντας τους ταχύτερους γύρους, όταν όλοι οι υπόλοιποι έψαχναν διαφορετικές ρυθμίσεις και στησίματα για τα μονοθέσιά τους. O Oλλανδός ήταν ταχύτερος και με τις δύο γόμες ελαστικών που χρησιμοποίησε – μέση και μαλακή. Από την άλλη και οι δυο οδηγοί της Ferrari, δήλωσαν προβλήματα κατά τη διάρκεια του FP1, με τον Κάρλος Σάινθ να έχει το μεγαλύτερο. Ο Σαρλ Λεκλέρ ακούστηκε από το team radio να λέει, πως ακούει ένα θόρυβο από το αυτοκίνητό του, ενώ λίγο μετά ο Κάρλος Σάινθ σταμάτησε και βγήκε για λίγο από την πίστα, δηλώνοντας πως είχε πρόβλημα με τα υδραυλικά του μονοθεσίου του. Εκτός από τη Ferrari ήταν και ο καιρός, που δεν αποφάσιζε, αν θα βρέξει. Μάλιστα έπεσαν σε κάποια στιγμή μερικές σταγόνες, που δεν ήταν όμως αρκετές για να κάνουν τις ομάδες να τρέχουν για αλλαγές ελαστικών. Στο FP1 εντυπωσιακή ήταν η επίδοση για άλλη μια φορά του Άλεξ Άλμπον, που έφερε τη Williams στη δεύτερη θέση.

Πολύ μακριά ο Πέρεζ

Στο FP2 o Mαξ Φερστάπεν σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:18.686 και ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Λάντο Νόρις και τη McLaren του. Η McLaren συνεχίζει τις καλές της επιδόσεις, έχοντας μονίμως ένα μονοθέσιο στη πρώτη τριάδα. Πίσω από τον Λάντο Νόρις ήταν η Ferrari του Σαρλ Λεκλέρ, ενώ στην τέταρτη θέση ήταν ο εκπληκτικός Βάλτερι Μπότας με την Alfa Romeo. Εξαιρετική εμφάνιση, θυμίζοντας τον Ντάνιελ Ρικιάρντο του παλιού καλού καιρού, έκανε ο Αυστραλός, φέρνοντας την Alpha Tauri στην έκτη θέση.

Ο “εθνικός ήρωας” του Μεξικού Σέρχιο Πέρεζ, ήταν μακριά από τον team mate του, Μαξ Φερστάπεν – τρία δέκατα πίσω από τον Ολλανδό.

Highlight!

Aυτό που αξίζει να σημειωθεί, κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών, είναι ο εκπληκτικός τρόπος, με τον οποίο ο Αλόνσο έσωσε από έξοδο την Aston Martin, που οδηγούσε. Πραγματικά αριστουργηματικό σώσιμο, για highlight. Όμως, η δράση του γκραν πρι στο Μεξικό συνεχίζεται απόψε το βράδυ με τις ελεύθερες δοκιμές, FP3, και αμέσως μετά τις κατατακτήριες, οι οποίες θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα και τον Poleman.

F1 - practice classification

F1 - second practice classification

Πηγή: thecars.gr

F1 – Grand Prix Μεξικού: Κορυφαία κίνηση του Πέρεζ “Δεν θέλω ουου”!

F1: σε κίνδυνο η ζωή του Φερστάπεν;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ