Europa Conference – Φιορεντίνα-Γουέστ Χαμ: Τελικός δίχως φαβορί και αουτσάιντερ

Δύο σπουδαία ονόματα με αρκετά κοινά σημεία κοντράρονται στον αποψινό τελικό του Europa Conference. Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ αναμετρώνται στον αποψινό τελικό(7/6-22.00 Cosmotesport-1) στη Φορτούνα Αρένα» της Πράγας.

“Βιόλα” για ρεκόρ και κούπα

Η Φιορεντίνα πλην της κούπας που θα διεκδικήσει απόψε,  θα σημειώσει ένα απίστευτο ρεκόρ καθώς με την συμμετοχή στο φινάλε της διοργάνωσης γίνεται ταυτόχρονα η πρώτη ομάδα που θα παίξει τελικό και στα τέσσερα ευρωπαϊκά κύπελλα που υπήρξαν ανά τους καιρούς (Champions League, Κύπελλο Κυπελλούχων, Κύπελλο UEFA/ Europa League, Conference League)! Ωστόσο ψάχνει το δεύτερο ευρωπαϊκό της τρόπαιο μετά το 1961 και οποιοδήποτέ τίτλο από το 2001 που κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας.

Σε αγωνιστικό επίπεδο η Φιορεντίνα είχε δύο πρόσωπα. Το μέτριο προς κακό στην Serie A όπου δεν είχε σταθερότητα και δεν κατάφερε να καταλάβει μία θέση που να της δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο, άλλα και το καλό της πρόσωπο που την έφερε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας(ηττήθηκε από την Ίντερ στον τελικό) και την σπουδαία πορεία στην Ευρώπη που την οδήγησε στον αποψινό τελικό.

“Σφυριά” για υπέρβαση και ευρωπαϊκό 

Η Γουέστ Χαμ περίμενε καρτερικά από το μακρινό 1965 για να συμμετάσχει και πάλι σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, ενώ το τελευταίο τρόπαιο συνολικά που έχει πανηγυρίσει είναι το κύπελλο Αγγλίας το 1980.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν φέτος η παρουσία των Λονδρέζων σε Premier League και Europa Conference. Συγκεκριμένα η Γουέστ Χαμ είχε μία σεζόν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο αγγλικό πρωτάθλημα και πέρασε μία περίοδο που αγχώθηκε ακόμα και για την παραμονή στην κατηγορία. Αντίθετα στην Ευρώπη έκανε 6/6 στον όμιλο και στη συνέχεια απέκλεισε με σχετική ευκολία τις ΑΕΚ Λάρνακας, Γάνδη και Άλκμααρ, εξασφαλίζοντας μία θέση στον τελικό.

Πιθανές ενδεκάδες:

Φιορεντίνα (Β. Ιταλιάνο): Τερατσιάνο, Ντόντο, Μαρτίνεθ Κουάρτα, Μιλένκοβιτς, Μπιράγκι – Μαντράγκορα, Άμραμπατ – Γκονθάλεθ, Μποναβεντούρα, Ικονέ – Καμπράλ

Γουέστ Χαμ (Ν. Μόγιες): Αρεολά, Κερέρ, Αγκέρντ, Ζουμά, Κρέσγουελ – Σούτσεκ, Ράις – Μπόουεν, Πακετά, Φορνάλς – Αντόνιο

Διαιτητής: Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε (Ισπανός)

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ