Eurobasket 2022: Το αναλυτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης— Πού θα δείτε την Εθνική

Άνοιξε σήμερα η αυλαία του Eurobasket 2022, με την Εθνική ομάδα να ξεκινάει αύριο Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με αντίπαλο την Κροατία στο Mediolanum Forum του Μιλάνου. 

Η φετινή διοργάνωση θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες (Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία, Γερμανία) από 1-18 Σεπτεμβρίου.  Η Εθνική θα αγωνιστεί στον Γ’ Όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο Μιλάνο μαζί με Κροατία, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Εσθονία.

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων, που θα φιλοξενηθούν σε Τσεχία, Γεωργία, Ιταλία και Γερμανία.
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη Φάση των «16», όπου διασταυρώνονται ως εξής: Β2-Α3, Α1-Β4, Β1-Α4, Α2-Β3, Γ1-Δ4, Δ2-Γ3, Γ2-Δ3, Δ1-Γ4.

Στον Δ’ όμιλο (Πράγα/Τσεχία), με τον οποίο διασταυρώνεται ο όμιλος της Ελλάδας, βρίσκονται οι Φινλανδία, Ολλανδία, Τσεχία, Ισραήλ, Σερβία και Πολωνία.

Ο Α’ Όμιλος θα φιλοξενηθεί στην Τιφλίδα της Γεωργίας (Γεωργία, Ισπανία, Τουρκία, Βέλγιο, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία) και οι αγώνες του Β’ Ομίλου θα γίνουν στην Κολωνία της Γερμανίας (Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ουγγαρία, Σλοβενία, Λιθουανία, Γαλλία, Γερμανία).

Οι νοκ άουτ αγώνες όλης της τελικής φάσης (από τους «16» και μετά) θα διεξαχθούν στο Βερολίνο. Οι οκτώ αναμετρήσεις της φάσης των «16» θα γίνουν στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, τα προημιτελικά στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, τα ημιτελικά στις 16 Σεπτεμβρίου και οι τελικοί (μικρός και μεγάλος) στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η Εθνική ομάδα, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει θεωρείται από πολλούς ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στα φαβορί συγκεταλέγονται και οι Σερβία, Σλοβενία, Λιθουανία και έπονται οι Γαλλία και η Ισπανία.

Όλες οι αναμετρήσεις  θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1, την ΕΡΤ3 και το ERTFLIX και ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Eurobasket 2022

Eurosbasket 2022

Eurobasket 2022

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ