Έτσι πάει στους «16» o Θρύλος

Έτσι πάει στους «16» o Θρύλος

Ο Ολυμπιακός πήρε την δεύτερη σερί νίκη του στο Τσάμπιονς Λιγκ επί της Μονπελιέ και μπήκε δυνατά στην διεκδίκηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Διαβάστε τα σενάρια που τον φέρνουν στους «16».

Στην τρίτη θέση του 2ου ομίλου παρέμεινε η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, όμως πλέον η απόστασή της από την κορυφή μειώθηκε μόλις στους δύο βαθμούς, ενώ βρίσκεται και στο -1 από την δεύτερη Άρσεναλ.

Το επόμενο παιχνίδι που θα δώσουν οι Πειραιώτες είναι στην Γερμανία επί της Σάλκε, όπου ενδεχόμενη νίκη θα τους φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θα αφήσει ανοιχτή και την πρωτιά του ομίλου, αν στην συνέχεια επιβληθούν και της Άρσεναλ στην τελευταία αγωνιστική.

Ακόμα και ο βαθμός πάντως στο Γκεζελκίρχεν θα είναι ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα, αφού και πάλι θα κρατάει την τύχη στα χέρια του ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τ��υ Λονδρέζους. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια δεν θα αρκεί απλή νίκη στο τελευταίο παιχνίδι των ομίλων, αφού θα πρέπει να καλυφθεί και το 3-1 του πρώτου αγώνα. Βέβαια ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό, αφήνεται ανοιχτό «παράθυρο» σε περίπτωση που οι Γερμανοί δεν νικήσουν την Μονπελιέ.

Από εκεί και πέρα σε περίπτωση που φύγει με άδεια χέρια από την έδρα της Σάλκε, τότε για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης, θα πρέπει πάση θυσία η Άρσεναλ να μην νικήσει την Μονπελιέ εντός έδρας, ώστε να είναι σε θέση στην συνέχεια να διεκδικήσει την δεύτερη θέση τον Δεκέμβριο στο «Καραϊσκάκης», κόντρα στους «κανονιέρηδες».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο τριπλής ισοβαθμίας στους 10 βαθμούς, τότε τα κριτήρια που ισχύουν κατά σειρά είναι πρώτα η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση.

Aναλυτικά η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Σάλκε 8

2. Άρσεναλ 7

3. Ολυμπιακός 6

4. Μονπελιέ 1

Το πρόγραμμα των δύο επόμενων αγωνιστικών:

5η αγωνιστική

Σάλκε-Ολυμπιακός

Άρσεβαλ-Μονπελιέ

6η αγωνιστική

Ολυμπιακός-Άρσεναλ

Μονπελιέ-Σάλκε

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ