Εθνική Ελπίδων: Βαριά ήττα από την Πορτογαλία στο “Θ.Κολοκοτρώνης” με (0-4)

Βαριά εντός έδρας ήττα (0-4) γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από το αντίστοιχο συγκρότημα της Πορτογαλίας στο «Θ. Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο του 4ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2023.

Η ελληνική ομάδα έχασε την πρώτη θέση, στην οποία βρίσκονται πια οι Ίβηρες που έχουν και παιχνίδι λιγότερο και, πλέον, η προσπάθειά της θα επικεντρωθεί να διασφαλίσει τη δεύτερη και αν μπορέσει να είναι η καλύτερη δεύτερη όλων των ομίλων για να κερδίσει απευθείας μια θέση στα τελικά, άλλως θα παίξει για την πρόκριση σε μπαράζ,

Οι Πορτογάλοι ήταν μια κλάση ανώτεροι και σκόραραν τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Ο Καρβάλιο άνοιξε το σκορ στο 12΄ ο Φάμπιο Βιέιρα διπλασίασε με πέναλτι στο 32΄, ο Φάμπιο Σίλβα διασφάλισε τη νίκη στο 45΄+1 και ο Ενρίκε Αραούζο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 82΄.

Η ελληνική ομάδα γνώρισε την πρώτη ήττα ύστερα από 7 αγώνες στα προκριματικά του EURO 2023. Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα απείλησε στο 27΄ με τον Λιάσο (σουτ άουτ) και στο 38΄ με κεφαλιά του Ιωαννίδη (απέκρουσε ο Μπιάι), αλλά η μεγαλύτερη ευκαιρία ανήκε στους φιλοξενούμενους, που είχαν δοκάρι με τον Γκονσάλο Ράμος στο 19΄.

Τον αγώνα της Τρίπολης παρακολούθησε και ο Γουστάβο Πογέτ, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή των Εθνικών ομάδων Κώστα Κωνσταντινίδη.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Διαμαντής (83΄ Αντζουλάς), Χριστόπουλος Γ., Μιχελής, Λιάσος (46΄ Ε. Χριστόπουλος), Ζαγαρίτης, Κανελλόπουλος (46΄ Αθανασακόπουλος), Τσιγγάρας, Σουρλής (83΄ Κουτσουπιάς), Τζόλης, Ιωαννίδης (73΄ Σαρδέλης).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Σέλτον Μπιάι, Τόμας Ταβάρες (79΄ Τιάγκο Μέλο Αλμέιδα), Κουαρέσμα, Πενέτρα, Ζοάο Μάριο (73΄ Τιάγκο Αραούζο), Ντάντας, Καρβάλιο (73΄ Μπερνάρντο Φόλια), Πάουλο Μπερνάρντο, Φάμπιο Βιέιρα, (60΄ Αλφόνσο Σόουσα) Φάμπιο Σίλβα, Γκονσάλο Ράμος (60΄ Ενρίκε Αραούζο).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ