Εσπάρθα: Η Ελλάδα είναι η Αφρική της Ευρώπης

Εσπάρθα: Η Ελλάδα είναι η Αφρική της Ευρώπης

Ο Γιοκίν Εσπάρθα μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του, αναφέρθηκε στις εμπειρίες που αποκόμισε από την ζωή στην Ελλάδα, στον μπασκετικό Παναθηναϊκό αλλά και στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα.

Για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Δεν ήξερα τίποτα. Η μεταγραφή έγινε μέσα σε δύο ώρες και μπορεί κανείς να πει πως ήταν μια περιπέτεια».

Για τις διαφορές με την Παμπλόνα: «Όλα με εντυπωσίασαν. Η Ελλάδα είναι η Αφρική της Ευρώπης. Είναι εντυπωσιακό πόσο διαφορετικά είναι τα πάντα: τα αυτοκίνητα, η κίνηση, η κουλτούρα, το φαγητό, όλα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τη βόρεια Ισπανία. Όμως πάνω από όλα οι άνθρωποι. Οι Έλληνες είναι πιο ανοικτοί από μας, ζουν πιο χαλαρά. Στην Παμπλόνα ο κόσμος είναι πιο νορμάλ, κυκλοφορεί με τζιν και μπλουζάκια. Στην Ελλάδα όλοι δίνουν μεγάλη σημασία στις μάρκες και ο κόσμος ντύνεται σαν μοντέλα. Προτιμώ το δικό μας τρόπο».

Για τα θετικά και τα αρνητικά της Ελλάδας: «Υπάρχουν θετικά και αρνητικά σημεία. Με το αυτοκίνητο, για παράδειγμα, κινδύνευα γιατί δεν σέβονται τις πινακίδες και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Όμως η φιλοξενία των ανθρώπων είναι κάτι φοβερό».

Για το αν διέκρινε κρίση στη χώρα: «Στην περιοχή που εγώ κινούμουν δεν υπήρχε κρίση. Είδα τόσα πολυτελή αυτοκίνητα όσα δεν είχα δει σε όλη μου τη ζωή, αλλά όσο πλησίαζες προς το κέντρο υπήρχε και περισσότερη φτώχεια».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη στο pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ