Επική πρόκριση για Τότεναμ – «Κηδεία» για Ίντερ – ΒΙΝΤΕΟ

Τότεναμ έφυγε από τη Βαρκελώνη με το 1-1 και πήρε μαζί με τη Μπαρτσελόνα την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Ίντερ… αυτοκτόνησε, μένοντας στο 1-1 με την ουραγό Αϊντχόφεν στο Μεάτσα.

Ισοπαλία 1-1 στο «Καμπ Νου» ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Τότεναμ, χάρη σε γκολ του Ντεμπελέ στο έβδομο λεπτό και Μόουρα στο 85’, με την πρώτη να τερματίζει στην κορυφή του 2ο ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και τη δεύτερη να παίρνει το άλλο εισιτήριο για τους «16».

Οι Καταλανοί ξεκίνησαν δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 7’, μετά από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Ντεμπελέ, με τον Γάλλο άσο να κλέβει τη μπάλα από τον Γουόκερ-Πέτερς, να… εφορμά στην αντίπαλη περιοχή, να περνάει ανάμεσα και από τον Γουίνκς και με πλασέ κάτω από τα χέρια του Γιορίς να σκοράρει!

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να απειλεί μέχρι το ημίωρο, χωρίς όμως να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Αντιθέτως, στο 32ο λεπτό ήταν τα «σπιρούνια» εκείνα που είχαν την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τον Σίλεσεν να σταματά τον Σον σε τετ α τετ και να κρατά το 1-0. Γενικώς, από εκείνο το σημείο και μετά, η πίεση της Τότεναμ έδειξε να αποδίδει καρπούς, αφού κέρδισε μέτρα στο γήπεδο ενώ δεν δέχτηκε κι άλλη φάση.

Στην επανάληψη, οι Λονδρέζοι μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια. Έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, με τον Έρικσεν στο 48’, τον Σον στο 57’ και τον Μούρα στο 76’, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις ο Σίλεσεν πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις. Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο έριξε στο παιχνίδι αρχικά τον Λαμέλα, με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ενώ έφτασε να παίζει με… επτά επιθετικογενείς παίκτες μέσα στο ματς!

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη, στο 84ο λεπτό, με τον Κουτίνιο να κάνει το σουτ από αριστερά, αλλά τη μπάλα να βρίσκει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιορίς, για δεύτερη φορά. Και αφού δεν έγινε το 2-0, έγινε το 1-1…

Με τον Μόουρα να παίρνει το… ριμπάουντ από την προσπάθεια του Κέιν και με κοντινό σουτ να νικάει τον Σίλεσεν, στο 85’. Διαμορφώνοντας το «χρυσό» αποτέλεσμα για την Τότεναμ, η οποία μάλιστα είχε κι άλλη μια καλή φάση με τον Ρόουζ, τέσσερα λεπτά αργότερα.

«Κηδεία» από την Αϊντχόφεν μέσα στην Ιταλία

Τη μεγάλη έκπληξη έκανε η Αϊντχόφεν, στο άλλο ματς του ομίλου, καθώς υποχρέωσε την Ίντερ σε ισοπαλία 1-1 με το τέρμα του Ικάρντι στο 73’ να μην είναι αρκετό, μετά το γκολ που πέτυχε ο Λοσάνο στο 13ο λεπτό μέσα στο «Τζουζέπε Μεάτσα», κάνοντας… δώρο την πρόκριση στην Τότεναμ.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο σε ότι αφορά στην κατοχή της μπάλας και τις τελικές προσπάθειες, στο πρώτο 45λεπτο, αλλά ήταν οι Ολλανδοί εκείνοι που κατάφεραν να τους… σοκάρουν, σχετικά νωρίς μάλιστα. Με τον Ασαμόα να χάνει εύκολα τη μπάλα από τον Μπεργκβάιν, που έκανε μετά την «κατεβασιά» από δεξιά, έβγαλε μια σέντρα ακριβείας και ο Λοσάνο με κεφαλιά έκανε το 0-1, στο 13’.

Η Ίντερ προσπάθησε να φτάσει μεν στην ισοφάριση, αλλά χωρίς να μπορεί να βρει τους διαδρόμους για την αντίπαλη εστία, ελέω της συμπαγούς άμυνας του αντιπάλου, αυτό αποδείχτηκε… αδύνατο. Μάλιστα ήταν η Αϊντχόφεν εκείνη που είχε μια ακόμα καλή φάση, στο 39′, με τον Μπεργκβάιν να σουτάρει από μακριά και τον Χαντάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «νερατζούρι» ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν το 1-1, αλλά ο Ζουτ κατάφερε να αποκρούσει το σουτ του Ικάρντι στο 49’, ενώ η συνέχεια δεν περιλάμβανε πολλές αξιόλογες φάσεις. Μέχρι που φτάσαμε στη φάση του 73ου λεπτού, με την Ίντερ να πετυχαίνει την πολυπόθητη ισοφάριση, όταν ο Πολιτάνο σέντραρε από τα δεξιά, ο Ικάρντι πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, προς… τέρψη του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Ωστόσο, το τέρμα αυτό ήταν αρκετό, εν τέλει, για να δώσει στην ιταλική ομάδα μόνο την τρίτη θέση του γκρουπ και να της εξασφαλίσει την παρουσία στους «32» του Europa League,. Με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν μέχρι το τέλος του αγώνα κάθε άλλο παρά αδιάφοροι, παρότι ήταν εκ προοιμίου αποκλεισμένοι.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1. Μπαρτσελόνα (14-5) 14

2. Τότεναμ (9-10) 8

3. Ίντερ (6-7) 8

4. Αϊντόχφεν (6-13) 4

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ