Εμμανουήλ Καραλής: Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου – «Χέστ@@α πάνω μου στις δύο πρώτες προσπάθειες…»

Πανευτυχής με το μετάλλιο στα χέρια του πια, ο Εμμανουήλ Καραλής έζησε τη σημαντικότερη στιγμή της καριέρας του.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνεχάρη τον Εμμανουήλ Καραλή για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου

Μόνιμα χαμογελαστός και κοιτάζοντας συχνά το μετάλλιο που είχε περάσει στον λαιμό του, ο Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκόβη δίπλα σε κορυφαίους άλτες.

Χάλκινος στο Παγκόσμιο ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο Ελληνας πρωταθλητής του επί κοντώ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, δίπλα στον κορυφαίο Μόντο Ντουπλάντις και μοιράστηκαν ξανά μία στιγμή πάνω στο βάθρο όπως είχε γίνει το 2015, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 του Κάλι.

Αυτό είναι το σημαντικότερο μετάλλιο της καριέρας του Εμμανουήλ Καραλή, μέχρι το επόμενο.

«Χέστ@@α πάνω μου στις δύο πρώτες προσπάθειες…»

Ο Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης και στη συνέντευξη του πέταξε μυθική ατάκα για τις δύο πρώτες αποτυχημένες προσπάθειες που είχε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Δεν ξέρω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήρθα ως επιλαχών, δεν είχα βλέψεις, ήθελα μια προσωπική επίδοση αλλά όποτε φοράω τη φανέλα της Εθνικής πάω καλά. Όλα πάνε καλά.

Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή και τον προπονητή μας που έχει κατάφερει αυτή την ομάδα να την κάνει μια οικογένεια. Όλοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ενόψει του ανοικτού.

Δεν έχω λόγια. Δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου ερχόμενος εδώ. Μόνο η μητέρα μου πίστευε, οπότε της αφιερώνω το μετάλλιο. Οπότε όταν μια μητέρα πιστεύει στο γιο της είναι μεγάλη υπόθεση».

Για τη φωνή της μητέρας του που ακούστηκε: «Ναι, το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση είναι πολύ σημαντικό. Οπότε με στήριζε με κάθε τι».

Για τον τελικό: «Σήμερα είχα δυσκολίες τεχνικές με τους αγώνες και τη συνέπεια που έχω, μπορέσαμε να καταφέρουμε να ανεβούμε ψυχολογικά. Όταν είμαι χαρούμενος και χαίρομαι το αγώνισμα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Το επι κοντώ είναι τεχνικό αγώνισμα, έχω γίνει πιο γρήγορος οπότε αλλάζουν τα πράγματα. Αυτά τα δύο χρόνια που συνεργάζομαι με τον Χάρη Καραλή, τον προπονητή, μου έχουμε κάνει πολλές αλλαγές και ελπίζω να συνεχίσουμε ήρεμα».

Για το ξεκίνημα με τις δύο άκυρες προσπάθειες: «Χέ@@α πάνω μου η αλήθεια είναι. Πρέπει να πάρεις πιο σκληρά κοντάρια και κατάφερα να πηδήξω με την τρίτη το άλμα».

Για το τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα: «Να κάτσω να ηρεμήσω με την οικογένεια μου, να κάτσω να ξεκουραστώ γιατί έχω πολλούς αγώνες στον ανοικτό μέχρι το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς αγώνες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ