Εμμανουήλ Καραλής: Επέστρεψε στην Ελλάδα και αποθεώθηκε για το χάλκινο μετάλλιο

Στην Ελλάδα επέστρεψε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (4/3) ο Εμμανουήλ Καραλής, κρατώντας στα χέρια του το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στον τελικό του άλματος επί κοντώ με 5,85μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Τον 24χρονο άλτη αποθέωσαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι φίλοι του, αλλά και αρκετός κόσμος που βρέθηκε εκεί, ενώ ανάμεσα σ΄ αυτούς που τον υποδέχθηκαν ήταν και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Οι δηλώσεις του Εμμανουήλ Καραλή:

«Λοιπόν, 24 ώρες ακριβώς μετά τον αγώνα μου ως χάλκινος, Παγκόσμιος μεταλλιούχος, είμαι πολύ κουρασμένος γιατί δεν κοιμήθηκα καθόλου χθες το βράδυ. Είμαι καλά, θέλω να ξεκουραστώ. Θα φύγω εντελώς από τα πάντα για μία εβδομάδα και επιστρέφω σε 1,5 εβδομάδα, όπου θα πάω στο εξωτερικό για να ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό.

Ο σκοπός μου στους μεγάλους αγώνες είναι να εκτελώ σωστά, οπότε η δουλειά μου ήταν να εκτελέσω. Ο Χάρης έκανε την επιλογή των κονταριών, των στηλοβατών και το να αφήσω το ύψος και να πάω στο επόμενο. Πέτυχε, οπότε συγχαρητήρια και στον Χάρη που έκανε εξαιρετική δουλειά.

Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό ο κόσμος να βλέπει τις προσπάθειες τις δικές μου και όλων των συναθλητών. Είναι κάτι πάρα πολύ καλό για τον στίβο και τον αθλητισμό γενικότερα. Από εκεί και πέρα, μακάρι να υπάρχουν κι άλλοι αθλητές για να φέρνουν τις νέες γενιές μέσα στο στίβο.

Ναι τον Τεντόγλου τον κέρδισα και θα το δηλώσει στις κάμερες μου είπε. Τον κέρδισα. Το 8,22μ (σσ. που έκανε στο άλμα εις μήκος) είναι 5,72μ (σσ. στο άλμα επί κοντώ). Οπότε τον κέρδισα».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Εμμανουήλ Καραλής

Εμμανουήλ Καραλής Εμμανουήλ Καραλής Εμμανουήλ Καραλής Εμμανουήλ Καραλής

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ