Ελ Αραμπί: Αγαπημένο μου γκολ αυτό με την Άρσεναλ

Για τον τρόπο που βιώνει την καραντίνα λόγω κορονοϊού, την παρουσία του στον Ολυμπιακό και το πρωτάθλημα που… έρχεται μίλησε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που φυσικά ξεχώρισε το γκολ εναντίον της Άρσεναλ ως το αγαπημένο του με τα ερυθρόλευκα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μαροκινού στράικερ στην επίσημη ιστοσελίδα της πειραϊκής ΠΑΕ:

Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία αυτή που ζούμε, πώς τη βιώνεις εσύ και η οικογένειά σου;

“Βλέπουμε πως με τον περιορισμό είναι κάπως δύσκολη η κατάσταση. Είμαστε στο σπίτι μας συνέχεια με τα παιδιά μας, δεν είναι εύκολο γιατί πρέπει να τα απασχολούμε, να τα βοηθάμε να κάνουν τα μαθήματά τους. Ωστόσο, πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να μένουμε στο σπίτι μας για να αποτρέψουμε τη μετάδοση του ιού και ελπίζω να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή μας σε λίγο καιρό”.

Μιλάς με φίλους και συγγενείς στην πατρίδα σου, πώς είναι εκεί τα πράγματα;

​”Μιλάω κάθε μέρα με τους γονείς μου στο Μαρόκο και την οικογένειά μου. Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε, όμως μιλάμε συνέχεια στο τηλέφωνο. Με ρωτάνε πως είναι τα πράγματα εδώ, μαθαίνω και εγώ την κατάσταση στη χώρα μου. Όλοι οι Μαροκινοί έχουν την στήριξή μου και ελπίζω όλοι οι άνθρωποι να αντέξουν στον ιό. Το πιο σημαντικό είναι να ακολουθούμε τους κανόνες και να σεβόμαστε τις οδηγίες των ειδικών”.

Πλέον, αναγκάζεσαι να κάνεις γυμναστική στο σπίτι και όχι στο γήπεδο. Πόσο δύσκολο είναι να κρατηθείς σε καλή κατάσταση υπό αυτές τις συνθήκες;

“Είναι δύσκολο. Τώρα πρέπει να γυμναζόμαστε στο σπίτι μας, χάνουμε κάπως τη φόρμα μας, είναι αλήθεια. Δεν είναι εύκολο, ούτε ευχάριστο γιατί έχουμε λίγο χώρο, ωστόσο έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η κατάσταση με την πανδημία, πρέπει να γυμναζόμαστε για να απασχολούμαστε και να συντηρούμε τον εαυτό μας. Είναι σημαντικό να σεβόμαστε τους κανόνες μέσα στο σπίτι μας και να κάνουμε τις ασκήσεις μας”.

Σου λείπουν οι προπονήσεις με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου;

“Φυσικά και μου λείπουν οι προπονήσεις με τους συμπαίκτες μου, κυρίως χάρη στην πορεία που είχαμε φέτος. Ήμασταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, ήμασταν πολύ δυνατοί. Μου λείπει να ακουμπάω την μπάλα και να βρίσκομαι με τους συμπαίκτες μου. Ήδη πέρασαν δύο εβδομάδες που δεν πηγαίνουμε στο προπονητικό μας κέντρο. Ελπίζω να μπορέσουμε να βρεθούμε σύντομα όλοι μαζί”.

Πριν από τη διακοπή, η ομάδα μας είχε ρυθμό, έπαιζε ωραίο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί αγώνες που θα θυμόμαστε στο μέλλον. Ξεχωρίζεις κάποιους;

“Φέτος όλα όσα κάναμε κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν όμορφα. Υπάρχουν πολλά θετικά στην τρέχουσα αγωνιστική χρονιά. Πραγματοποιήσαμε καλές εμφανίσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχουμε καλή παρουσία στο UEFA Europa League, αποκλείσαμε μεγάλες ομάδες και αποδείξαμε ότι είμαστε σκληροί αντίπαλοι. Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο όνομα στο UEFA Europa League και πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε έτσι γιατί έχουμε την ποιότητα να το επιτύχουμε. Και στο πρωτάθλημα επίσης ήμασταν καλοί. Τελειώσαμε την κανονική διάρκεια χωρίς ήττες. Φαίνεται πως βαδίζουμε στον στόχο και πιστεύω πως στο τέλος θα κατακτήσουμε το τρόπαιο του πρωταθλητή”.

Και το αγαπημένο σου γκολ, αν και όλοι μας υποψιαζόμαστε ποιο είναι;

“Το αγαπημένο μου γκολ (γέλια); Είναι αλήθεια ότι φέτος έχω πετύχει πολλά και σημαντικά τέρματα, όμως αυτό που ξεχωρίζω είναι το γκολ απέναντι στην Άρσεναλ. Ήρθε στο τελευταίο λεπτό πριν τη λήξη της παράτασης και ήταν πραγματικά μια σπουδαία αίσθηση για μένα και τους φιλάθλους μας, οι οποίοι ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να μας ενισχύσουν. Το γκολ επιτεύχθηκε στην πλευρά τους και το είδαν από πολύ κοντά, ακριβώς μπροστά τους! Είμαστε χαρούμενοι όλοι στην ομάδα για την καλή δουλειά που γίνεται και αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί σε μια ομάδα όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Μέχρι τώρα καταφέρνουμε να κάνουμε όμορφα πράγματα και να ζούμε στιγμές όπως αυτές κόντρα στην Άρσεναλ”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ