Έφοδοι της αστυνομίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκι: Συνέλαβαν αθλητές για ντόπινγκ, έπιασαν τον ένα στα πράσα

Πέντε κορυφαίοι αθλητές και τέσσερα ακόμη άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη, σε αστυνομικές εφόδους που έγιναν για κύκλωμα ντόπινγκ, στην Αυστρία, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι, αλλά και τη Γερμανία.

Οι έφοδοι έγιναν για την εξάρθρωση παγκόσμιου κυκλώματος ντόπινγκ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Αυστρίας. Οι επιχειρήσεις επικεντρώθηκαν στο Ζέεφελντ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι. Έως τώρα έχουν συλληφθεί δύο Αυστριακοί αθλητές, ένας από το Καζακστάν και δύο Εσθονοί.

Μάλιστα, ο ένας από τους αθλητές συνελήφθη στα… πράσα. «Τον πιάσαμε ενώ έκανε μετάγγιση αίματος», δήλωσε ο Ντίτερ Σέφαν, της αυστριακής αστυνομίας.

Οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει τους αθλητές που συνελήφθησαν. Δύο από αυτούς όμως είναι μέλη της αυστριακής εθνικής ομάδας σκι και δόκιμοι της αυστριακής αστυνομικής ακαδημίας.

Οι αυστριακές αρχές συνεργάστηκαν με τις γερμανικές, που έκαναν εφόδους σε εννέα χώρους και συνέλαβαν δύο ανθρώπους. Ο ένας είναι γιατρός και ο άλλος συνεργός του, αμφότεροι στο Έρφουρτ. «Η εγκληματική ομάδα με έδρα το Έρφουρτ είναι ύποπτη ότι έκανε ντόπινγκ αίματος σε κορυφαίους αθλητές για χρόνια, με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεών τους σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις», ανακοίνωσε η αυστριακή αστυνομία.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον προηγούμενο μήνα, έπειτα από συνέντευξη του Γιοχάνες Ντούερ. Ο Αυστριακός σκιέρ είπε στο γερμανικό δίκτυο ARD ότι έκανε μεταγγίσεις αίματος και έπαιρνε την απαγορευμένη ουσία EPO, για να ενισχύσει την αντοχή του, κάνοντας τακτικές θεραπείες στη Γερμανία.

Η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ ανακοίνωσε ότι συνέδραμε στις αυστριακές έρευνες, ενώ συμπλήρωσε πως οι έφοδοι που έγιναν ήταν «στο πλαίσιο ευρύτερης αστυνομικής επιχείρησης με στόχο εγκληματίες από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες».Πηγή: Filathlos.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.