Δημήτρης Παπαστεργίου στον Realfm 97,8: «Πολύ σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στα γήπεδα, το νέο σύστημα ταυτοποίησης»

«Είμαι αισιόδοξος για την ψηφιακή ταυτοποίηση βλέποντας την αποδοχή που έχει ήδη από  τους φιλάθλους» ανέφερε στον Realfm 97,8  ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, αναλύοντας το νέο τρόπο ταυτοποίησης και εισόδου στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ, που θα αρχίσει από τις 9 Απριλίου.

Μιλώντας στην εκπομπή Real sports και στον Δημήτρη Σταυρακάκη, έδωσε χρηστικές πληροφορίες για το πώς θα λειτουργήσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τον τρόπο ταυτοποίησης που καθιερώνεται.

«Η ψηφιακή ταυτοποίηση έρχεται να δώσει μια δυνατότητα να πάμε να απολαύσουμε το παιχνίδι της ομάδας μας, με ασφάλεια, να ξέρουμε ποιος θα είναι δίπλα μας» είπε ο κ. Παπαστεργίου, αναλύοντας όλη την διαδικασία που θα πρέπει να κάνουν οι φίλαθλοι.

«Θα πρέπει να έχουμε εγγραφεί στο Εθνικό μητρώο επικοινωνίας, όπου ήδη έχουν εγγραφεί 4,2 εκατομμύρια έλληνες. Και μετά αγοράζουμε το εισιτήριο και το εισάγουμε στο Gov Wallet, που έχουν κατεβάσει ήδη πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Όλα γίνονται μέσα από το κινητό μας» δήλωσε, δίνοντας λεπτομέρειες για την διαδικασία.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκάλυψε ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εφαρμογή για τους κατόχους διαρκείας, όπου θα κάνουν την όλη διαδικασία μια φορά, ενώ απάντησε και σε ερωτήματα, για το εάν μπορεί να δοθεί σε κάποιον άλλο το εισιτήριο, σε περίπτωση όπου κάποιος αδυνατεί να πάει στο γήπεδο, αναφέροντες πολλές λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν τους φιλάθλους να καταλάβουν το νέο τρόπο εισόδου στα γήπεδα.

«Μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα είναι ένα διάστημα προσαρμογής, γι’ αυτό έχει παραμείνει και ο παραδοσιακός τρόπος που υπήρχε μέχρι τώρα, έτσι ώστε να δούμε τις ατέλειες που θα προκύψουν για να τις διορθώσουμε».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ