Δεν τους πτοεί το μικρό μπάτζετ

Την πρώτη προπόνηση εν όψει της ερχόμενης σεζόν πραγματοποίησε ο μπασκετικός Άρης.Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων», Βαγγέλης Αλεξανδρής, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο περιορισμένο μπάτζετ και τον σχεδιασμό της ομάδας.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

 

Για την προετοιμασία: «Καλή χρονιά μπασκετική σε όλους. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ξεκινάω άλλη μία σεζόν στον Άρη. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά το καλοκαίρι προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν την ομάδα έτσι ώστε να κάνουμε ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί στους στόχους που έχουμε θέσει αλλά και στις απαιτήσεις του αρειανού κόσμου.Σήμερα ξεκινάμε ανεπίσημα γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ. Με κάποιους παίκτες που έχουμε συμφωνήσει είναι καθ’ οδόν ενώ έχουμε μαζί μας παιδιά που ζήτησαν να δοκιμαστούν και να μας δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν. Αυτοί είναι μέχρι και τη Δευτέρα στο γήπεδο μαζί μας, μέρα που θα αρχίσουν και επίσημα οι προπονήσεις της ομάδας. Μέχρι τότε θα αποφασίσουμε αν πρέπει να τους κρατήσουμε στην ομάδα. Όσοι είναι εδώ θα ξεκινήσουν και θα περάσουν από τις εξετάσεις».

 

Η απαγόρευση των μεταγραφών από τη FIBA«Υπάρχει το ενδεχόμενο της απαγόρευσης, το ξέρουμε από την αρχή και με τη συγκατάθεση του προέδρου έχουμε και δεύτερο πλάνο σε περίπτωση που αύριο ή το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν αρθεί η απαγόρευση. Αν δεν μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους ξένους που έχουμε κλείσει με προφορικές συμφωνίες, ένας εκ των οποίων είναι στο γήπεδο, ο Κλιφ Κόλιμον, με τις λύσεις και τις σκέψεις που έχουμε στο μυαλό μας θα κάνουμε μία ομάδα όχι τόσο δυνατή αλλά που να μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πρωτάθλημα όπου ο στόχος κυρίως θα είναι η παραμονή. Αν δεν μπορέσουμε να έχουμε Αμερικανούς παίκτες θα είναι δύσκολο να κάνουμε ομάδα που θα μπορεί να ανταποκριθεί. Γιατί οι Αμερικανοί που έπαιξαν στην Ελλάδα έχουν σχεδόν απομακρυνθεί, όσοι λίγοι έχουν απομείνει είναι πολύ ακριβοί για μας».

 

Ο νέος σχεδιασμός

«Αν μπορέσουμε να κάνουμε μεταγραφές, θέλουμε άλλους δύο παίκτες, έναν ψηλό και έναν περιφερειακό. Επειδή είμαστε έμπειροι μέσα στο χώρο πιστεύουμε ότι ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να πάρουμε κάποια παιδιά που δεν θα έχουν κλείσει σε ομάδα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, που να είναι μέσα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Έχουμε πάρει πολλούς παίκτες μετά από πολλή κατασκοπεία, ωστόσο ακόμα δε γνωρίζουμε πώς θα λειτουργήσουν μέσα στο γήπεδο. Μακάρι να είμαστε σωστοί σε όλες τις επιλογές μας. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο ένα κομμάτι να μην κολλήσει γιατί μπαίνει και θέμα χαρακτήρα. Έχουμε και την εμπειρία της περσινής σεζόν όπου είχαμε πάρει έναν από τους καλύτερους σκόρερ στο NCAA (Όλιβερ) ο οποίος όμως δεν κόλλησε σαν χαρακτήρας και αναγκαστήκαμε να τον αλλάξουμε».

 

To μπάτζετ

«Από την αρχή της περιόδου είχαμε να διαχειριστούμε ένα μπάτζετ γύρω στα 350.000 ευρώ. Αν δεν υπήρχαν τα χρέη θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ομάδα κοντά στο 1 εκατομμύριο. Στην ουσία ο Άρης πληρώνει τρεις ομάδες για να έχει μία. Τα λεφτά που περισσεύουν πηγαίνουν για την αποπληρωμή των χρεών και μόνο. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε η απαγόρευση, στην ίδια λογική θα πηγαίναμε. Το μόνο που θα άλλαζε ήταν να κρατούσαμε κάποιον έμπειρο παίκτη από πέρυσι. Πιστεύω ότι οι επιλογές που κάναμε είναι σωστές, χρειάζεται υπομονή και χρόνος προσαρμογής, όπως και πέρυσι όταν οι παίκτες κατάφεραν να εγκλιματιστούν βρήκαμε ρυθμό και όλοι άρχισαν να προσφέρουν. Γι’ αυτόν το λόγο φέτος τα ελληνόπουλα είναι κάποιας ηλικίας προκειμένου να βοηθήσουν τους νεότερους. Με ρούκι Αμερικανούς και νεαρούς Έλληνες είναι πολύ πιθανό να την πατήσεις και να έχεις πολλά προβλήματα».

 

Για τους Μποχωρίδη και Βεζένκοφ

«Εμάς η φιλοσοφία είναι τα παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του Άρη να κάνουν καριέρα. Αυτό θα είναι και ένα κίνητρο για να προσελκύσουμε κι άλλα παιδιά στις Ακαδημίες. Για να παίξει κανείς στον Άρη πρέπει να το αξίζει κιόλας. Στον Λευτέρη δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες για να δείξει το ταλέντο του, στον Βεζένκοφ δεν μπορέσαμε να δώσουμε τόσες ευκαιρίες λόγω του σχολείου του. Πιστεύω ότι φέτος θα πάρουν τις ευκαιρίες που αξίζουν και θα έχουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο γιατί έχουν δουλέψει σκληρά και έχουν δυναμώσει περισσότερο. Φέτος θα έχουν περισσότερη συμμετοχή και στις προπονήσεις.Πέρυσι είχαμε περισσότερους παίκτες και δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που αξίζανε».

Πηγή:Voria.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ